Family Day 2017

PataTimo dan Nasi Kerabu

Assalamualaikum W.B.T

semalam lepas je husband cakap amek naik kereta terus lompat lompat. biasanya kalau naik motor dia malas nak nyinggah. tapi dia dah pesan awal awal lah ni bukan cerita romantic sebab dia bawak kawan dia sama. kbai

terus Google nak makan mana best. entah macam mana jumpa lah blog orang makan kat restorang kat Wangsa Maju namanya Pata Timo. haaa nama macam catchy je kan. kang kalau letak Pantai Timur macam common sangat. terus suggest kat Ocin

dorang okay maka gigih la bukak gps. dah pesan kalau susah tak payahla, I tak nak jadi penyebab stuck in the jammed . huwargghhh  tapi Alhamdulillah senang je jumpa. and masa kami datang tu hujan renyai . erk. corner lot . not bad

Dari jauh dah nampak banner Pisang Goreng Cheese. tapi tujuan utama I kan nak makan nasi kerabu biru biru tu so I stick dengan tujuan I. muahahaha

Tapi kan staff dia, haih I taktahu lah budak tu tak cukup tidur ke, malam banyak assignment ke apa ke.lembik je, Penat I senyum sampai nampak gigi rabbit I, dia masam je. I cakap terima kasih dia tak balas. haih kekadang I pantang betoi dengan orang macam ni

I order Nasi Kerabu Ayam & teh tarik ( orang tua sangat uolls), husband I ordered Nasi Goreng Ikan Masin & Ayam Goreng Kunyit & Ais Kosong, kawan Ocin pulak order Nasi Goreng Cili Padi, Ais Kosong & Laici

sambil tu dia tanya ," nasi goreng cili padi ni ada lauk tak kat dalam dia?". jawapan dia ada. okay lah but dia still tambah Kailan Ikan Masin

makanan sampai. err did I tell you all this is my first time eating Nasi Kerabu. so nak bagi star star ke apa ke memang tak boleh la , tak boleh compare dengan mana mana kedai. tapi my first impression, okay tak sedap. maybe tak kena dengan tekak I kot :( lepas tu I termakan yang macam sambal tu pedas nak mati. terjelir jelir lidah I. =.=

Nasi Goreng tu memang takde lauk pun. lepas tu Air Laici tak sampai sampai. nak panggil yang waiter semua tengah bergelak ketawa.alaa huntong tau tempat kerja happening gituhh masa I kerja KLCC , bercakap je kena lah dengan Madam. tapi happening pun kena checkout customer jugak. dah angkat tangan semua tak nampak. last last ada abang dok belakang meja kami datang. ohh dia boss kot. ada rupa boss.

total I pun tak sure sebab kawan husband I yang belanja. hikhik. tapi bila I check in kat FB kan, ramai pulak yang tau restoran ni, so maybe betul lah dia sedap cuma tak kena dengan tekak I je .


thats all

cantik kan? hikhik

Comments