cinta mati loan mati

Morning Monday,

selamat berpuasa kepada yang berpuasa. siap borak nak buka apa lagi dalam group. kemain tau. waktu brunch pun belum habis tau

masa lepak lepak, one of friend bawak lah kawan dia. so basically ni cerita kawan punya kawan lah. kawan dia ni umur nak dekat 30. kami cerita pasal beli rumah ( matang nya cara lepak ji) Pastu dia cakap lah dia susah lepas loan, kenapa ?

One of the reason sebab ada personal loan. entah lah I pun bukan pandai bab loan menge-loan ni. halamakkk I pun ada terbuat personal loan masa kegawatan ekonomi dulu. taktahulah dapat tak buat full settlement -,- tanpa di tanya dia cerita la, dia buat untuk ex boyfriend dia. sebab kesian sangat ex dia nak beli motor takde duit nak bayar deposit la apa lah, and boyfriend dia pun baru nak start kerja so kira duit sara hidup lah. ayat masa tu,"I nak kerja untuk masa depan kita. nanti lepas 6 bulan kerja I terus nak beli rumah. Nanti hujung tahun tunang, lepas 3 bulan kahwin"

wahh gituh ayatnya, tapi peraturan kat atas tu lagi cantik tau. I hanya mampu tersenyumlah . teringat zaman dedulu I pun jenis bekorban apa saja harta benda un
gitewwwww. hahahaha nak tergelak terkucil semua ada . lepas masuk pic terus lari ke jamban. serious ohh


tuk kekasih hati. semua putus macam tu je. haih. I ingat balik kalau lah duit tu masuk tabung ke asb ke kan ke I kaya sekarang. Fly sana sini kot. aceh ceh.

Dulu masa mak I pesan suh simpan duit I buat derk je. siap cakap lagi duit banyak banyak buat apa ? anak derhaka betul lah. konon nanti kerja simpan duit baru kahwin lah. siap habiskan duit mak pak I lagi masuk private university, beli laptop nak design terbaru kaler pink, cash ye. lepas habis study, gua kahwin peknen tak keje. muahahah maaf mak T_T

I ni kira freshie la.kalau lah masa bercinta I dah kerja ke apa ke, mesti I sanggup jugak menge-loan untuk bakal-lakik la kononnya . haktuih la. kang kena tinggal ternganga. dah lah duit tak dapat, tanggung hutang lagi.

Pastu I terfikir jugak , benda yang sama kalau kahwin, beli rumah sama sama  harta benda sama sama lepas tu cerai sama jugak. Astaghfirullah. alaa tu at least ada la 'pangkatnya'. kalau cerita kat orang,"ohh rumah tu nama bekas wife/bekas laki". takde lah sebut ex boipreng. tak ke nganga makcik pakcik kat kampung dengar

lalalaa


Sebab tu ada jugak pesanan orang supaya elakkan berkongsi nama. tapi kalau tak mampu nak buat macam mana kan. Macam I, entah bila lah nak beli rumah. dah la ada pf ni ha =.= ptptnnnnn lagi. adoi habis I tau

*notakaki: I bukan saja menyesal pasal duit tapi pasal komik doremon I kat ex I. hoi mahal tau . 1= RM 4.50. i akan mintak my dad beli 2 pcs weekly. macam anak orang kayo. padahal dok umah setinggan, ohh dvd Cardcaptor Sakura pun sama. 1 = RM 12.90. I lengkap semua episode ada siap yang The Movie, even in Japanese ke limited edition semua ada. sayanggggg. nyesallll

Comments

  1. If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you got to watch this video
    right away...

    (VIDEO) Get your ex back with TEXT messages?

    ReplyDelete

Post a Comment