FAQ Kahwin Muda

Most of my friends are getting married. I am so happy for them. I can say I am the first-express-mommy among us. maybe ada lah kawan kawan from their other side tapi I dikira awal jugaklah so I selalu dapat this kind of question

1) best tak kahwin
2) apa rasa malam pertama 
3) seronok tak malam ada orang teman tidur
4) ada gaduh tak
5)dia lebih romantik tak lepas kahwin

*seriously  lagi lagi soalan number 2 tu selalunya gadis gadis yang lembut malu malu baik and tudung labuh yang tanya. But i cant stop myself from laughing. I mean non stop laughing. hadoi I nak cerita macam mana duh. yelah maybe dia ikhlas bertanya tapi macam mana I nak menjawab? Nak cerita step by step? Tapi please lah jangan tanya soalan yang boleh buat diri sendiri blushing. benda tu silalah Google. general knowledge kan. 

Based on their question , I can say that they put very high expectation kan. mesti fikir lepas kahwin jalan pegang tangan, lepas kahwin makan bersuap, lepas kahwin bini masak laki peluk pinggang. ahaa jangan lah macam tu. Benda tu kan drama je. cerita novel. benda yang di reka oleh manusia. benda yang dalam imaginasi manusia. 

selalunya Tuhan akan jadikan sesuatu luar jangkaan kita tapi masih dalam kemampuan kita. Insya Allah. hanya dia yang tahu kekuatan kita. cuma, yelah. janganlah letak harapan tinggi. jangan lah fikir Cinderella tu wujud. cerita Disney ni endingnya adalah bila berjumpa Prince Charming , maka happy ever after lah dia. tapi kita jumpa Prince Charming ke , Maharaja ke it is the beginning of new chapter . bukannya endirng. 

sama sama lah kita berusaha memperbaiki diri dan berdoa semoga di kurniakan Prince Charming dan may Allah ease everything for us. 

insya Allah

Comments