Orang Cakap Main Lepas

Cakap main lepas.

You all pernah tak terjumpa spesis ni? alaa ni bukan spesis rare, bersepah.

So tadi ada lah makhluk ni dia cakap kat teman nya

"alaa kau punya phone biasa biasa. tak secanggih phone I. I mahal sikit"
(ayat telah diubah sedikit.  disopankan, tetapi maksudnya sama. lebih kurang jelah)

I macam nak lempang je muka dia. haih.

walaupun bukan ditujukan untuk I, I tetap bengang. sebab I pakai phone murah? takkk takkk

okay dulu when I was in high school I suka betul phne mahal. I tak suka phone lebih murah dari kawan/ boipreng. eh seriously phone I semua up to date. Tapi I tak pernah pulak cakap/ kutuk phone orang lain.

Kita tengok kemampuan/keperluan/kegunaan. Macam dulu Alhamdulillah parents I mampu nak belikan itu ini. cash ke swipe ke semua my dad layan ( I should do the same now. hurmm) sampaikan bila fikir balik I taktahu I mampu ke tak nak bagi Lihin and Maira nanti. yelah I anak tunggal kan.

masa tu bukan ada apa pun. cuma nak amek gambar masuk myspace je. aduhai

lepas tu zaman BBM I pakai BB jugak tapi Ocin yang bagi. I tak berkenan sebab camera buruk nak matik. Lama kelamaan I macam sedar ia bukan phone up to date tapi kita ni kena pandai.

Contoh kalau kau pakai DSLR tapi amek angle entah hape hape , hampeh jugak la gambar. macam tu jugak dengan phone. Kau pakai iPhone 6 Plus tapi kau guna whatsapps, we chat, amek gambo tegak =.= jadah oi. sync email pun taktahu. kemain kau nak ngata orang

Its not about the value, man. yang dia perlekehkan tu orang bawahan dari dia. berani cakap kat I ? huh nak kena sembur balik? dah la itu ini tak pandai, download pun nak orang ajar . ceh

lagi satu, sibuk nak camera cantik selfie, dia tengok objeknya, cantik ke idok. okay bai

Comments