Family Day 2017

penting ke whatsapps group?

Berapa banyak korang pentingkan whatsapps group korang? eh tak kisahlah group ke apa ke. Tapi selalunya group la yang banyak memberi info. yeke info? atau cuma bercerita je.

Frank speaking la I bosan sebenarnya whatsapps group =.= kekadang kita dalam grp tu cuma terpaksa, haih. Contoh; group untuk department kita. takkan nak leave sesuka kan? tapi Alhamdulillah department I semua matang okay. dia takde nak chat 24/7. because most of us ada family, so takdelah nak borak je . Borak pun taktahu nak borak apa, takkan nak ajak office politic kot. ahhh bagitathu 1 group 1 office tahu japg hahahaha

Macam tu jugak group lain. Tapi kan I jenis, dapat je group I terus mute kan setahun. kalau ada option forever I letak la forever. hahaha semak uh. so if it is important sila lah personal whatsapps/SMS/call.SMS better kot

Benda penting macam kematian ke, kemalangan ke ( kalau nak mintak pertolongan) atau pun urgent matter macam nak jumpa petang lepas tu tengahari whatsapps kalau agak agak tak balas tu terus la SMS/call ( bukan jumpa nak pinjam duit tau)

I jenis rimas noti banyak banyak. ada tu noti sampai 400++ untuk 1 group. hamboi youall memang free sangat sangat ke? 

Kan dulu ada pic yang orang viralkan . orang kata dalam whatsapps group ada yang jadi pembaca, ada yang paling active dan sebagainya. yang pembaca a.k.a silent reader tu I lah you alls. yang terlalu active tu selalu free, I wonder you all buat apa je sebenarnya. handphone sentiasa kat tangan kah? kerja you all guna handphone kah? you all tidur kulpe? bangun kulpe?

terus terang I pening la bila tengok noti. apa I buat, I akan open chat tu... bila free baru lah I baca one by one, load gambar apa yang dorang hantar ke apa ke. Tapi masalah jugak. bila orang nampak blue tick orang assume dah baca la kan. haih . nak hide takleh gua nak tengok blue tick orang jugak

Jadi when it comes to really urgent things, pls do SMS/call. I tak faham dengan orang yang bergantung dengan internet sebulan, takde fizikal kredit. come on la, nanti emergency macam mana. kalau kekadang tu takpe lah tapi kalau selalu tu. haih banyak lemak. Masa zaman baru kahwin dulu, I memang takde duit nak active kan tenet. bila jumpa wifi baru online pastu download game. tapi some people the other way round pulak


okay next nak cerita pasal mulut makcik pakcik. bila orang dengar mak jaga Maira and Lihin dorang macam; " laa yeke. kita dah tua tua ni dah jaga anak dari kecik sampai besat

Berbulu you alls. adakah I yang letak parang kat leher mereka and cakap "mak kena jaga cucu mak"
adakah I yang memaksa? dah dorang nak jaga. Lepas tu semua macam "ohh senanglah sekarang orang jaga pun mahal" =.= memang aku bagi mak seposen pun sebulan. haih 

Kesimpulan tak perlu sibuk hal keluarga orang la. ceh


Comments