Minyak Pengasih | Random

Tak Payah Hembus Muka Orang

Morning Thursday

eh korang suka tak kalau ada asap berkepul kepul kat muka korang?



Okay lah semalam I update status pasal orang kurang akal dah tahu dekat dengan kids nak jugak sembur berkepul kepul. Honestly I tak heran/kisah pasal orang merokok. seriously nak hisap dadah depan I pun tak kisah but you should know how to respect people. 

I salute sangat orang yang bila lepak reramai pastu sorang baru nak cucuh rokok, another one remind dia "ehh mengandung tu". and dia pun macam "ohh sorry sorry." and pergi tempat lain. you know, its a matter of respect. Lainlah pompuan mengandung tu pun jenis smoking lantaklah( tapi rasanya mostly akan stop bila peknen,am I right)

Orang kata "kalau tak suka bau asap rokok, duduk dalam bilik". eh hello I think you all lah yang kena duduk diam dalam bilik kecik yang takde tingkap pastu biarkan asap berkepul kepul and mampus terus kat dalam tu. haih . 

I bila kat mamak, I try my best untuk amek indoor sebab I tau mostly kat luar akan smoking tapi kalau semua memang outdoor and memang penuh ke wht to do, you have to respect people's life, kiddos. 

Masalahnya mostly bukan kiddos , bapak budak dah


And orang cakap I over protective anak I, macam lah I dapat control dia sampai besar. maybe belakang I akan buat jugak macam yang I tak suka

Erk biadab betul. kata kaat tu doa tau. well, I cuma buat apa yang I patut buat. as a mother. they still small kid, cant even feed themself. If anything happen; batuk ke asthma ke siapa yang kena keluar duit? sapa yang kena berjaga malam?

and bapak bapak yang non educated akan cakap, " anak aku dah kena

banyak asap rokok, berkepul kepul, elok je hidup lagi"

bongok, I takde lah kata sekali kena hembus akan mati. Orang yang tak  pernah sakit pun boleh kojol. Tapi kan, tu anak kau. Ni anak aku. My kids, my way. remember that

Kemain tau. sila bayangkan Mommy warning orang , sebelah tangan cekak pinggang sebelah lagi tonyoh muka orang tu, hahhaah 


kbai

*notakaki: I used to think that guy with cigarette sangatlah awesome. One of my friend ( mostly family dia smoking) sangat tak suka dengan lelaki macam tu and I rasa dia boring,I rasa lelaki cool , bad boy akan merokok. Bila ex I tinggalkan I, I kemain nak bau Dunhill tu so I macam start nak sedut lepas tu tersedak macam nak mati lepas tu sejak tu I lemas and rimas. family I inc my husband memang tak smoke and hopefully menantu I, anak I semua takkan smoke jugak. well, i cant control them .Ni cuma harapan je lah. Lagipun, kami bukan kaya nak bazirkan more than RM 10 per day just for something yang tak mengenyangkan. Oh one more thing, zaman sekolah dulu I tak suka pompuan baru nak naik isap rokok. sebab dia suka tayang nak hembus. Bila orang buat muka tak selesa lagi lah dia hembus =.= rosak kulit muka iolls tau . haih

 

Comments

Post a Comment