Entry Bengang Dengan Courier Service

bengang woii bengangg,. nasib baik dah jadi mommy . jadi mak mak ni membataskan kita untuk merancut gituh

Actually I order online, 4 item dari 2 online shop yang berbeza. semua cod

"hek eleh apa lah order cod nak kecoh"

eh sukati gua la, ingat cod ni dapat diskaun ke? sama je . so yang terdetik nak cakap macam tu sila shut down diri anda. ha giteww.

I order bag and toy frm Lazada . also baju and kasut from Zalora. Alhamdulillah bag dah sampai. backpack ni Ocin dah request dari last year sebab dia malas nak bawak bag jenis lain, tapi baru sekarang I beli. boleh lah guna untuk honeymoon nanti. eh yang tu cerita lain entry.

actually sambil type ni sambil check email. I baru nak puji Lazada. sekali, ceh. dapat email ni. sukati kau je cancelkan order ye . ceh. Im on eof your regular customer tau. dalam pantang pun eksaited click click shopping.  frust kejap. haih

email from Lazada

Nonsense nak mati mana ada I cancel . grrr

I bukan kaki komplen tapi alang alang dia sediakan webform, apa lagi komplen je la. tengah takde kerja kat office kan =p


so sekarang kita punya Zalora. I check hari tu dia kata 'No One At Home'. i gelak je baca, nonsense sangat sebab makpak I ada je kat rumah. Pintu sentiasa dibukakLihin and Maira pun ada je. ingat Lihin tak reti jawab salam ke sekarang? I tengok masa tu around 5pm++ dah tentulah makpak I tengah bersantai sebab bapak I memang jenis malas kuar.

However I complaint jugak lah sebab Zalora janji kasut 1-3 days and baju 5-6 days. kalau kira working days patutnya sampai dah ni status kasut- in transit , baju-order processing.Lepas complaint dia send email minta maaf and bagi voucher gituh. ( still kena beli barang lagi, pandai marketing ye)

uikk kenala censored  no vouvher tu hiks


Tapi today 16/7/2015 I check lagi, tetiba I berapi. again, 'nobody at home' and tahu tak pukul berapa? 00.00 so sama dengan 12am la kan. I tak kisah dia salah key in ke apa , I tetap berapi jugak. dah la time salah , cakap takde orang kat umah pulak. ramai je kat rumah tu. Nonsense,, kau nak claim duit minyak je ke apa ?
terbakor wehhhhh

Jangan cakap I tak memahami courier company or whatsoever, I kerja ni selalu liase dengan dispatch/courier company. Courier dari bangunan sebelah pun amek masa more than 1 week tau. cakap pasal dispatch office pulak ada sekali tu lawyer memekak mekak, siap cakap client bagitahu yang office boy depa dah hantar this morning blablabla, sekali rupanya tomorrow evening baru sampai. hotak hang la nak argue pulak

Jadi I taktahu salah sapa? salah courier company? ke salah barang nak raya banyak sangat haih. 

apa apa pun , Zalora ni comel =.= tu  je lah. so sekarang sakit hati sekarang ni grrr

Esok dah raya . so kena beli Emergency Last Minute baju from Jalan Tar la ni. alaa boring , I nak beli pallazo je la and blouse or kaftan top. eh see how lah, rajin pulak Mohd Ocin nak bawak I kan. grr masalahnya takleh drive sendiri ni





Comments