Sampai Menyampai

tweet tweet

I tak suka betoi la orang yang bangsa meng-quote kan ayat orang . benda remeh temeh sekali pun kena ke mention si polan, si polan bagitahu blablabla.

Contoh: 

Acong tak dapat class sebab kucing girlfriend meninggal. lepas tu cikgu pesan kat Milah 'Kamu semua jangan ponteng memonteng nanti cikgu hantar nama kat Badan Displin Negara. lepas tu Milah as bestfriend . bagitahu lah "Acong lepas ni takmau ponteng dah tau. sebab cikgu cakap sapa ponteng lepas ni akan dihantar nama ke balbalblabla." . 

Tindakan Yang Sepatutnya
Berterima kasih and amek pengajaran iaitu tidak memontengkan diri blablabla

Tindakan Tidak Patut
Pergi jumpa cikgu and cakap,'Cikgu, Milah cakap yang cikgu cakap jangan ponteng sebab nanti balbalblablabla"

Tak tahulah kalau youalls nampak ke tak perbezaan itu. ada beza okay. dan tindakan yang tak patut itu amat menyusahkan dimana ia membuatkan si Milah nampak seperti pengadu, pembekap orang salah blablabla. So lepas ni rasanya Milah akan dapat ke maklumat maklumat sulit?





Contoh:

Senah : Didi, si Chawliya tu ada berapa ekor tenuk?
Didi    :     rasanya 5 ekor kot , sebab sekor dah kena lenyek .nape/? nak bagi hadiah ulang tahun tenuk sedunia lah tu

1 jam kemudian,

Didi         : Chawliya, kau bela 5 ekor tenuk, sekor kena lenyek kan?
Chawliya : haah kenapa , Di?
Didi          : takde apa lah, si Senah tanya aku, nak bagi hadiah kat tenuk kau lah tu

PERLU KE WEH QUOTE BALIK NAMA ORANG?

carilah kerja berfaedah oi. btw ini pic Google. Tuan punya badan ( seperti yang di watermark kan) kalau nak saya remove sila bagitahu, jangan saman ye. Thanks


.

Comments

  1. Permanent Doctor Diperlukan (Urgent!)

    Greetings !

    Kami mempunyai sebuah klinik di Pusat Komersil Bandar Sungai Long Kajang & dalam proses untuk membuka sebuah lagi cawangan klinik di Ampang. Kami sedang mencari Potential Doctors yang berminat untuk menyertai kami. Details seperti berikut : 

    Vacancy - 1 Permanent Doctor (Denai Alam) - offering RM7000/month 

    Requirement 
    - preferably doctor wanita yang peramah kerana kami ramai patient wanita & kanak-kanak 
    - doctor with valid APC 
    - flexible (boleh adapt dengan perubahan jadual klinik) 
    - high tolerance level 
    - High discipline level 

    Yang berminat boleh menghubungi Ir. Aznial Rahmat di no 012-3129264 atau email CV ke aznial@gmail.com

    Terima kasih.

    ReplyDelete

Post a Comment