Jumpa Ulat Dalam Buah Kurma

Assalamualaikum W.B.T semua 

Ni ha actually cerita lama. Tapi dok carik pic, hilang pulak.ah lantak . letak je la mana yang ada, ye dok?

Masa bulan puasa hari tu I beli la kurma ni ha kat Carefour ( tau nama dah tukar but I still prefer nama lama dia). Rasa macam setiap tahun I memang akan beli yang ni kot. ni 2nd box kot tak ingat lah. Pastu masa sahur taktahulah apa jadah Ocin rajin sangat dia pegi kupas. sekali. perghhh ada ulat kecik kaler putih

Tau tak ulat kaler putih? macam ulat sampah tu. Ocin pun pegi kupas satu balang yang ada, perghhh memang semua ada lah. besar kecik. pastu ulat tu tengah menggedik gedik. ya Rabbi . kalau I tak nampak takpe, ni sebab I nampak kembang kuncup tekak I. 

so I pun amek gambar and record video . sampai office I terus email kat Yusuf Tayyob. I siap simpan lagi sebagai bukti. Taknakla macam kes cicak dalam air tin tu, I takde bukti apa apa.






ni ha jenis kurma


I siap attached bukti pembelian lagi okay

ayat sopan. haruslah. kita tak boleh terus nak hentam dia, kan?customer service maaa

okay , ni yang dia balas



ni video. memang nampak ulat tu menggedik gedik tapi malas la tepek kat sini. nanti berat pulak blog I -,-



Okay lepas tu seperti yang dijanjikan dia hantar lah parcel untuk I. dia siap cc boss dia dalam email tu. Actually masa hantar tu I takde kat umah kot. entah lah yang pasti masa tu i tengah bengang sebab ada few barang raya I order tak sampai. dapat lah note dari nationwide. I call untuk self pickup je lah. abah pegi pickup kat Petaling Jaya .


malas rotate , nak cepat hiks


dia nak posing. lupa pulak nak Tweet pic ni hahahaha. 
So kesimpulannya I nak cakap I sangat lah puji customer service dia . cara dia jaga customer. very very prompt response. senang berurusan dengan orang macam ni .Bukan macam 1 online shop tu. ngeng betoi. 

so far kalau online shop I rasa Zalora & Mysale terbaik. depends la kekadang kita tak mengharap kata maaf, kekadang kita tak mengharap ganti rugi. kita cuma mengharap cara dia amik berat. kalau mintak maaf panjang berjela tapi takd action, tak guna jugak. Bagi I ler, taktahu la bagi you alls macam mana. and tengok dalam email tu. dia tak mintak maaf pun, kan.





I belum buang lagi . guna untuk takutkan Lihin , aip jangan masuk dapur nanti ulat ada ulat tu . hiks. and benda ulat putih tu jadi kupu kupu kecik (memandai je I panggil kupu kupu) pastu semalam tengok dah takde. , mati lah kot
ULAT DALAM KURMA?

I baca few experience jugak pasal ni . salah satunya dari blog ni Danurdara.wordpress.com . Rupanya bukan I sorang je okay . hiks

saya screenshot dari blog awak tanpa izin ye. maaf :)


and benda ni sebenarnya halal dimakan. kita cuma perlu buang ulat/ cuci la sikit kurma tu. pastu dah okay dah. and itu bukan ulat sampah ye. itu ulat buah, rupa je mirip, btw hebat ye buah kurma ni ;)

Comments

  1. Salam, owh u pun penah kena ke camni? i bru baca blogger lain pun ad gak jumpe ulat dlm kurma ni...tp thanx share yg bawah tu, atleast xterbuang kurma even ada ulat kan..buang je ulatnya..hehe thanx! :D

    ReplyDelete

Post a Comment