Office Event: Makan Makan di D'Saji Titiwangsa

Assalamualaikum W.B.T

Hi everyone >,<  backpain backpain. malas nak buat kerja so marilah kita berblog. ops this is not 3rd baby okay , normal backpain je. 

Yesterday we had makan makan for 2015 Hari Raya . uih eksaited tau. last year kita buat dalam office je . tengah makan dengar telefon bunyi terus hilang nafsu. tak masuk bab kena check document lagi waduhh

this time kat D'Saji Titiwangsa . dok google , I tengok macam lokasi Restoran Nelayan. haihhh ada sejarah kat situ anyway -,- and I dah hampir amek cab dah dengan colleague kahkah. nasib baik ada orang nak tumpangkan. maklumlah , kami pengguna public transport tegar 


sampai paling awal uolls.tu main entrance . Tapi kami kat different dining hall. 


setiap entrance ada signage ni.  

hiks cantik pulak kak mimi jadi model benda alah ni. dok diam diam kat sini je lah . kahkahkah

okay ni masa nak masuk our dining hall. Anggerik Hall rupanya 

sebelum ramai orang kena snaap pic dulu. Ni one of the lawyer. comel je kan. 

Mommy pun haruslah amek gambo kenangan kan

dari luar dah nampak. uihh sonok betoi buffet ada teh tarik. memang sedap uolls

I tak rasa pun yang ni -,- takde masa and takde space 

I kan pelik pelik. makan buffet tapi benda first yang I tuju ialah kopok lekor, pisang goreng , cucur etc

barisan para committe



okay back to work. tadi lari jap snap gambo

anak bigboss yang tolong. seram pulak. hakhakhak

tetamu sampai


Mommy busy ye anak anak. tangan tak lekang phone sebab nak curi peluang amek gambo kahkahkah


dina muka sabar je sebab dah bau lemang hahaha. dia baca ni mampus gua

okay amek hati. selfie dulu

committee dahaga oi. dah la bau makanan semakin menusuk 



ni bahagian cucur. sini jugak yang I tuju padahal boleh je carik kat umah hahahaha

lemang dia sumpah sedap. berlemak sungguh. nasi impit and ketupat tak rasa. ish rugi

quite big kan?

bahagia dessert / beverages . fruit punch sedap!

nasi beriyani hoi. daripada peknen Maira nak tak dapat

rojak kampung

kalau Lihin ada ni . huwaaa T_T mak mak sangat . time makan sedap mesti teringat anak

tak rasa pun. adoi

tak rasa punnn

punyalah I makan guna soup spoon. rupanya kat sini sudu dia. kahkahkah

Meet Dina, Abang Izi, Kak Mimi and Sumi





ni bahagian luar. tak sempat rasa. and ramai tak perasan tang ni


tandas bersih tapi I 'officesick' kot. tungu balik office jugak nak kencing kahkahkah

selfie je lah 

ni bahagian luar. Orchid Hall kot namanya 

first round.you go girl .

eveyone enjoy their meal

my 2nd round, sedap gila nasi dia daging pun lembut. roti jala dia sedappppp

ni pic wajib kalau pergi restaurant kan 

time ni 'Mini Treasure Hunt'/ Kak Mimi kena chicken dance , dia campak kat orang kahkahkah 

selfie dengan 'Chicken Run' . kahkahkah

chicken dance . hahhaa hoi ni fav dulu ni.tapi sekarang kena lah gaya muslimah hijabista gtuhh. atau dalam kata ,lainnya gaya mak mak =.=

landscape dia cantik kan. yang tu one of the intern tengah practice kot untuk performance 

yang Dina amek tu macam aiskem paddle pop tu. yang purple tu amenda entah. yam kot. 

aiskem 

time ni performance by Japanese Intern. ada video dia. sarcastic betoi kahkakah

iolss menang lucky draw. terkejut tau. tengah dok betulkan tudung tetiba dengar C05 hiks

group japanese intern. cantik betoi kulit depa ni

motif Kak Mimi dok sorang tu jadahnyaa kak oi

sesuai sangat baju melayu tu dengan japanese intern tu kan?

time ni nak group pic. lama sangat gua selfie dulu

emcee selepas majlis hiks


selfie je lah . bila lah nak ada fish eyes lens ni 

halus mulu muka iolls/ penipu punya camera

sub-committee group hiks

I pun ada pic cenggini tapi perut ke depan so takmau la letak. kahkah. kak mimi pinjam pic ye 

sampai ke office tak sudah. terlupa snap pic bersama sebenarnya kahkahkah

Sedap. semua sedap hahahha. lepas tu balik office memasing lemau. biar betul nak kena jawab call apa semua. tapi kena buat buat rajin lahh. dok tengok jam je bila lah nak balik. nasib baik jugak Ocin balik 5.45pm so takyah la nak menapak.

Tapi tempat ni quite murah lah kan. I tengok ads buffer Ramadhan dalam RM 75 per pax. kira not bad lah. ada tempat RM 100++ tapi hampagas je makanannya.

Address:

Restaurant Terapung
Lot 143, 
Seksyen 87, Jalan Kuantan,
53200 Kuala Lumpur.

Kak Mimi ikut waze hari tu. ikut masuk Jalan Temerloh ( lepas Istana Budaya) maaflah saya ni buta map sikit. hiks



Oh by the way today birthday Abah. Happy 67th birthday Abah.! takde special mana pun bawah family makan luar je. peluh ketiak terkejar kejar. till then, daaaaa XoXo <3

Comments

  1. Salam, haiiiii ciciiiiiiiiiiii! Ya Ampun lama gila u menghilang wehhh...last mase dgr u nak kawen dulu kan, tup2 datang balik dah jd mommy dahhhh..Congratulations!!! Happynye dpt contact u balik..hahaha..and the most important is...
    I LOVE YOUR NEW APPEARANCE!!! so adorable skang ni..tahniah!! Hihihi..
    btw, camne nak follow ea? i xjumpe button follow T_T..hahaha, tp xpe, i letak u dlm bloglist i :D Yeayy!

    ReplyDelete
  2. makan- makan memang best kan? ahahaha.. i like

    ReplyDelete

Post a Comment