Family Day 2017

Bukit Belachan Yang Macam Belachan

Hi everyone. and Hi weekend *ehem*. 

Okay I nak cerita pasal Bukit Belachan. since ada yang tak pernah dengar or pernah dengar tapi taktahu macam mana keadaannya. please jangan bandingkan dengan Kemensah atau Sg Gabai. hahaha ni lah tempat paling dekat nak bawak Lihin jalan. Yahyah, Atok and Maira tengah kat Disneyland. -,-

Masa kecik, selain KLCC ni lah 'playground' I. kat sinilah I mandi sungai walau kena kutuk sebab mandi sungai pakai pelampung besar ala ala Sunway gtew, ah lantak , janji tak lemas. hahaha.  walking distance hanya 10-15 min kot. depends la, kalau berlari maybe lagi cepat. :D tu port joging pagi dan petang. 

Dulu dulu semua free. sekarang I rasa semua tempat dah kena bayo kan? I lupa nak snap pic ticket. RM1/ per person. bawak kereta +RM 1. motor tak sure. lupa lak. dulu tak boleh bawak tetiba dah boleh dah . I rasa tak patut sebab dorang bawak laju. aiyoo. tak aman nak jogingtengah jalan. motif?




mak kata beliau Puteri Lilin , tak boleh kena panas, okay hover betul

dekat sangat 10-15min walking distance,depends on how you walk la

sesampai je dia nak pergi tengok beruk dulu. ada brother ni bagi makan beruk. pastu acah acah pulak sebab nak dapat best shot. haih sekali beruk ngamok kang

Bukit Belachan ni semenjak I besau ( maybe high school) I rasa dah tak cantik. taktahu lah dorang tak jaga ke atau I dah kenal sungai lain. dengan toilet kotor ( kebanyakkan memang kotor kot), sampah berterabur. Pastu dia perkenalkan kadar bayaran tu, tapi macam sama je T_T lepas tu last 3 years ada banjir besar, entah lah yang I dengar dorang bukak empangan takut pecah akibat hujan yang tak berhenti. so dia lepas kan air . kira banjir lah kan. lepas dari tu habis ranap semua benda. dahsyat kan ? now I cant imagine macam mana nasib orang orang Pantai Timur / yang selalu terjejas banjir. ya Allah.


Lantai tersopek, pokok ranap, gazebo hancur, semua tu akibar daripada banjir besar tu lah

see tak terjaga langsung



emo pulak I tengok playground yang I selalu datang masa kecik macam ni


apalah si kenit terhendap hendap

nanny gelak je tengok cucu dia

"masa kecik bawak kau. ni kau dah besar panjang, ada kaki aku bawak cucu pulak". hahah mak membebel

feeling model sangat. nak masuk Seventeen belum cukup umur lah pakwe. 

teruk gila . ni sebab banjir besar last 3 years la

jambatan tu dah memang usang, tambah lagi usang

tetiba nampal freeporn. kahkahkah. terus I snap. kang pergi dekat seram pulak mak pak mentua beruk tu kejo I, naya je

orang suruh naik, dia cak cak pulak. Tapi banyak macam rapuh. well, besi kita tak panggil rapuh kan tapi dia macam patah/berlubang. tak best nak lepaskan dia main

mesti dia confuse apa jadah nya ni

mak dah panas hati dah tu. orang ajak balik dok pujuk, dia takmau. Jongkang Jongket ni seat dia tinggal sebelah je. Lagi sebelah I kena henjut je lah

finally nak balik

Sekejap je lepak dah balik. Bukan ada apa apa pun nak lepak lama. actually area playground tu air sanagat lah cetek, sesuai lah nak picnic bawak budak kecik. tapi dah ada two big family conquer so I malas lah . plus tak bawak water short Lihin pun. 

Biasa kalau adult ada favourite spot. kat bahagian Hulu kata orang. bahagian atas. bersih pun bersih takde lah mandi sisa air shampoo/ air kencing orang T_T hiks.  tapi entah , macam ramai budak basikal / mat rempit je . tak safe langsung kalau nak pergi sorang dan menangkan perasaan. hewhewhew. dulu pernah la masa putus cinta I pergi sorang sorang from 9am- 5pm. I rendam diri dalam air. balik berbelang. hahahaha. 

apa apa pun, ni kira tempat paling dekat lah untuk I beriadah. dulu ada second option kat Taman TTDI, tapi sana kan dah di tutup. and now tak tahu apa update kat sana . sini pun banyak beruk. jangan tangkap ye . sian dorang takde rumah. hiks

Xoxo

Comments

  1. First time dgr nama bukit ni. Kelakar pun ada :)

    Salam perkenalan dari saya

    ReplyDelete
  2. klaka nama.. rupa belacan kena jaga2 kut2 de nyamuk aedes... kesian kt bebudak
    da masa jemput follow blog kite balik ye.. http://belogzeera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Salam, owhhh ini rupanya bukit belachan...i mmg xpenah dgr pulak...tp tu lah, sedihkan tgk playground kita masa kecik2 dulu jd cmni bila dh besar..playground i lagi lahhh, yg kat jb ni dulu semua dah musnah kena roboh...sedeyyy, xde nostalgia dah :( btw, tempatnya mmg sunyi ea? Beraninya u pegi sorg2 dulu? Haha tapi kalau selamat, mmg best lah...balik berbelang tu kelakar..haha!

    ReplyDelete

Post a Comment