diet ke?


Yeah right percaya lag sangat I nak diet 

You know what I never thought about this thing. macam tak pernah cross langsunglah untuk kawal makan,.like hello itu nikmat rezeki okay kenapa nak kawal? ngap je la depan mata . hiks. rugi orang yang kawal makan ni. macam eh no I cannot eat this and that. oi nikmat dunia tu woi. jangan lah tolak. gtewww


Lately ni I memang ada nafsu buaya sikit. semua benda nak telan. hadoi dulu bagi alasan baby dalam perut. la ni , perut tak kempis kempis pun. 

"takpe babe, kau dah kahwin anak dua. gemuk takpe , takde sapa pandang"

eh kuangajo betoi. haruslah kena ada cutting gtew. kalau tak laki iolls pandang lain. kahkah . kalau kurus cekeding menjamin rumahtangga bahagia selamanya, sanggup ku 'kering'kan diriku ini. hiks

Now I try untuk amek small portion of rice. actually I dah praktikkan after pantang. doc Klinik Fauziah tu yang suruh. katanya 
"you dont have to worry bout your scar, the only problem after czer is gaining weight. control your diet"

I mengikut nasihat doc BUT for 1-2 month je la lepas tu makan lahap balik kahkahkah. nak bagi alasan apa entah, baby dah keluar, dah tak BF. hadoi la

Last weekend konon I amek small portion of rice with paprik and banyak sayur. dinner before 7pm. gigih la tu sekali around 9pm- burger ayam cheese yang sodap tu. pergh I type ni pun leleh air liur. nasib baik tak mintak double cheese. 

macam mana ek cara korang diet? I selalu baca pasal orang tak amek nasi langsung la apa la. pastu once a week ada cheat day bagai. kalau I, hari-hari I menipu. tipu diri sendiri. hahahaha

Okay sampai situ je. I aim nak tengok balik entry ni hujung tahun. tengok apa jadi. mungkin I nak gelak ke apa ke. hiks. 

*Notakaki: hoi, lapor. 

Comments

  1. Salam, hahaha hadoi~ i ni pun, dah ramai je yg cakap nanti kau lepas bersalin dpt anak confirm badan naik..aku pun alahaiii~ dah risau, hahaha...tp xpe, skang mmg menikmati makanan tanpa diet..lepas kawin ade anak nanti, baru feeling cam u kot babe...xtau camne org bleh maintain lepas bersalin dan kekal slim..rase cam marvelousnya~ haha

    ReplyDelete

Post a Comment