ada tak kawan mood swing ni

Mood Swing

Korang pernah tak dengar pasal Mood Swing ni? atau ada antara kawan kawan korang alami. 
sumber: Google

Apa maksud Mood Swing ni menurut Wikipedia?

sumber: wikipediaaaa

 Punca nya apa donggg?
sumber: wikipediaaaa
sumber: wikipediaaaa

so amacam pernah tak terjumpa orang macam ni . saja lah nak bagitahu orang macam ni kan....

MEMBOSANKAN

Ye betul perubahan hormon, depression atau ada masalah peribadi tapi you tak boleh la nak kaitkan semua orang dalam masalah you.

kalau pagi gurau gurau, okay je tetiba lepas lunch dah macam tenuk duh bosan duh.

betul ke kebanyakkan orang tua macam tu?

entahlah, nanti I pun tua ye dok? hopefully I akan tua degan penuh happy go lucky. takmau la tekanan jiwa gtew. 

I tahu and faham la , semakin dewasa kita akan semakin banyak masalah. terpulang kat kita tunjuk ke tak tunjuk ke. kalau dah masalah besar, contoh hutang. yes hutang ni masalah orang dewasa. start je berhutang wehuuu welcome to the real wold. unless your parents fully sponsored you kahkah. 

so kalau bank asyik call, surat LOD sampai. mesti lah kita jadi runsing. macam mana nak settle kan hutang ni. nak gali lubang tutup lubang ke apa ? jual lubang ke ? eh 

tapi perlu ke officemate tanya " kat mana nak letak doc ni ye?"

terus masam jeling atau apa apa tindakan kurang bijak. 

kalau officemate tu bangsa kete kebal pun, kalau dah 10x terjadi akan terguris hati sendunya 

so please . kawal diri anda. bukan salah kita kalau bermasalah sebab semua orang akan diuji . tak kira bangsa agama kepercayaan mahupun umur dah nak pencen sekalipun. tapi macam mana kau handle masalah tu. jangan lah babitkan orang ramai

Orang yang macam ni totally unpredictable. nak gurau pun seram. dibuatnya dia tengah badmood ke . kalau dia buat lawak pun kita was was nak gelak. haih susah wehh


Comments

  1. Rasanya macam tak pernah pulak mood swing
    tapi kalau mood tak berapa nak sampai pagi2 buta tu.. itu yer.
    memang kalau pagi2 mood malas plus mengantuk jadi rasa malas nak senyum, malas nak tegur orang
    tapi ai cepat la recover. pastu boleh huha huha dah....

    ReplyDelete
  2. Salam, hahaha mood swing istilahnya ye...haa rase i pun penah jadi camni, cuma dia punya perasaan dia tu antara rasa gembira plus marah...tp selalunya bukan sbb berubah tetiba je, tapi sebab ada sebabnya..so, itu normal kot? kalau jenis yg takde sebab tetiba je jd marah xtentu pasal, then tetiba mcm nak bergurau pastu emo balik..errr....kecelaruan emosi barangkali? Hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment