Family Day 2017

mommy merajuk dan didik anak lelaki jadi pemimpin

Morning ning ning ning


Hai korang I nak cerita pasal semalam. I bully Lihin to the max and dia merajuk dengan I hokay ,. kesian gila

I buat buat nangis la lepas tu dia macam pelik and tanya kat Ocin, "kenapa Mommy?" 

Ocin cakap "haa aiyook taktahu sapa buat?"

I intai intai Lihin sambil nangis. dia macam takut, tercengang je. pastu dia cakap slow slow, "Mommy nangis ayah buat" 

ocin cakap " eh mana ada ayah buat apa apa"



pastu dia try pujuk I, pakai kaki okay =,= bertuah punya budak. lama lepas tu I pun stop nangis. dia concern sangat tanya I ,"mommy, nangis kenapa?"

I jeling dia konon marah la, "Abang lah buat Mommy sedih. Mommy nangis"

tahu tak, dia merajuk. terus tarik muka masam, jeling jeling I. seriously I tahan gelak je. rasa nak snap muka dia time tu jugak. hahahahah 

Pastu I bangun , turun dari katil dia jerit jerit panggil nama I, pastu kami pun berpelukan >,< 

hehehe teringat I masa umur dia setahun kot. Bila Nanny pretend menangis, dia akan ketuk kepala Nanny. lepas tu masuk stage dia cuba pujuk. lepas tu stage dia nangis sama . and now stage dia tercengang. tercengan macam takut dipersalahkan

OMG , he's getting bigger. baru I sedar kenapa orang cakap untung ada anak lelaki. bukannlah I cakap anak pompuan tak best, tapi anak lelaki ni macam Mommy's boyfriend. sebab tu kalau dalam drama, bila bapak buat hal ke pukul wife ke, kalau ada anak lelaki yang dah ada akal dia akan terajang bapak dia balik. bukan biadab, tapi backup mak. eh tak payah drama la, benda tu semua reality kot

anak pompuan ni macam Mommy's bestfriend. atau Mommy's doll . hahaha

tapi kan, adalah one of my contact, Ustaz dan Ustazah. dari memula kahwin dia memang mengharapkan anak lelaki sebab katanya anak pompuan ni susah nak jaga. dan now, ketiga tiga anak nya ialah lelaki

ala pada I sama je la. memang ramai nak anak lelaki sebab takut nak bela anak perempuan, takut 'rosak'. habis tu yang merosakkan tu sapa ? melainkan anak kau lesbian sensorang lah. I rasa macam lagi besar tanggungjawab didik anak lelaki. kita kena didik dia jadi seorang pemimpin. Bukan perosak, bukan playboy. kita kena didik dia supaya one day soon dia boleh mendidik keluarga dia pulak. mak aihh macam senget pulak bahu ni tetiba -,-



Comments

  1. Salam, hahahaha comel gila lah si lihin, dah besar hensem ni~ hahahaha...camtu ke muka dia masa tanye u babe? Hahahaha, takut ler tu bila dia tau dia yg buat mommy dia nangis..hahaha...comel je tau :D

    ReplyDelete

Post a Comment