Family Day 2017

Apartment di Bukit Beruntung

Last Sunday I pergi rumah family I kat Bukit Beruntung , Rawang. Tempat ni famous dengan 'kisah terbengkalai'nya. oh tak, setakat ni takde kisah hantu lagi. rumah je berubah jadi hodoh macam rumah hantu . haih

Add caption

I rasa my parents dah beli rumah ni since I primary school kot. ingat lagi ikut dorang pergi lawyer office dengan baju sekolah. hehehe. tapi sayang. sepatutnya value tempat ni tinggi sebab nak buat KLIA kat sini. tapi bertukar ke Sepang pulak. :( sebab tu takde orang nak tinggal kot

hodoh gila 

Ingat lagi, masa belum siap sepenuhnya, selalu datang tengok. bentang tikar, makan ramai ramai. bawak kazen I , makan atas bukit. fuhh sonok. sini berangin. masa belum renovate (tiles etc) makan dalam rumah bentang tikar jugak. hehehe . ingat lagi ayat Abah, "tak sangka Abah dapat beli rumah sendiri"

sedih la

yelah masa tu kami dok rumah setinggan. so Abah mesti bangga hasil titik peluh dia dapat beli rumah apartment kos sederhana. 

My parents renovate, pasang cabiner , tiles, wall lamp and macam macam lah. almost every week, sinilah I punya weekend getaways I. Abah keje Sabtu, so lepas dia balik tu, terus gerak. sampai sana terus pergi pasar malam, beli 2,3 jenis lauk. upah untuk I ialah cokelat Cadbury size besar dan topup RM 30. kat sana ada Astro so I akan tidur lewat untuk chat kat Carpet @ 15 heheheh. 

maklumla masa tu zaman MMS. hantar pic comel sikit, ramai puji and nak kenal. kembang jubo tau. *pengsan*

aipp jangan fikir bukan bukan, I tak hantar pic tak senonoh ek. muka duckface je . kahkah

bukan main eksaited gegirl tau


Okay jom tengok dalam rumah pulak


kabinet dapur 
Lihin seronok berlarian. itulah tempat tidur I. chat sampai ngantuk, zaman dulu kan, kalau lupa tutup tenet/ keluar dari website, mampus soknya kedit habis, =.= sekarang ? battery habis
 Rumah ni dah setahun kot kosong. walaupun Abah naik dulu, siap sapu and mop tapi perghh tapak kaki berkeladak. maira merangkak pun habis seluar jadi hitam . hahahaha

Ni bahagian bilik

master bedroom

dulu pasang katil. now dah bukak. takut berhabuk je

ni konon jadi bilik I. sebab tu dah ready kaler peach. tapi jadi stor je 

ni bilik bujang. jadi tempat sidai kain and dulu kami letak radio. nak panggil apa? bilik joget?







cermin comel. before this mak letak meja lipat tu buat meja makan kami. 




toilet . see , lampu pun mereput tau

retak kot. 

kemain rumah tinggal siap ada frame kat dapur. rumah Iolls sekarang ni penuh dengan contengan Lihin je hahahaha

Ni Lihin tengah makan ayam goreng. kemain tau

lepas makan, main. dia geledah segala drawer, plastic, kotak pastu sibuk nak tulis la apa la. 

ada jiran, Indian. rasanya baru duduk tak sampai setahun. sewa RM 150. tapi rumah kosong lah takde renovate apa apa 

depan pintu rumah. crack sana sini.

adik dah rimas

ni Level 1. ada gymm gtew. memang owner dua rumah kot. I tak intai, seram pulak hahahaha

kayu tu untuk apa ? deco je ke?

Sini market value memang sangat rendah. I macam pernah tengok orang advertise untuk dijual RM 15k . gila . tak kisahlah auction ke apa ke , still sangat rendah okay. and sewa pun sangat murah . RM 100- RM 150 . *pengsan* kalau kat KL, sewa bilik pun dah RM 500 okay. haih

mak pernah sewa kan orang jugak. tapi sekejap sangat. silap mak, dia janji mulut. dia buat diam diam je tak bagitahu I. takut I mintak duit lettew . hiks. pastu orang tu pun nak blah pakai SMS je, I tahu pun sebab I terbaca mesej tu. 

yang sewa tu cikgu, anak dara. tapi baldi pecah, pintu kopak, gayung hancur, kepala shower tanggal, pipe tanggal. perghhh

mak nak jual , tapi kalau boleh biarlah pulang modal. kalau boleh RM 50k- RM 65 k. haih mana dapat . Sedara mara semua tak faham, siap ajar mak suruh masuk website Mudah. my lagi. aiyoo I dulu kerja dengan property agent. bila I sebut Rawang je semua dah terbahak gelak sebab dorang namakan Rawang tu- Ghost Town. Bila I cakap dengan parents I , dorang kecik hati pulak

Tiap kali pergi, parents I akan puji, cakap dah ramai orang sikit walaupun pada I biasa je. hahaha tapi kalau tengok memang nampak better lah. dah ada Tesco and Segi Market. hopefully kerajaan dapatlah bangunkan macam macam kat situ. so ada lah orang nak sewa rumah. hahaha kbai
Maira ternganga tengok Lihin sedut Milo Ais . keluar macam macam bunyik. tu Maira tengok tu. sok lusa, dia tiru lettew

my bigboss. yes sayang, Mommy menurut perintah >,<

*notakaki: rumah I semua Bukit kan? ahhahahahah

Comments

  1. Ai pon pernah tinggal kat Bukit Beruntung suatu masa dahulu. cerita yang lama, cerita yang panjang... ngee
    tapi ai suka je dok rumah tu dulu, tenang je sebab bukit. cumanya kalau diberi pilihan bukit beruntung and damansara (which is ai pernah jugak tinggal dulu, maklumla mula2 keje hidup merempat) ai pilih damansara lagi la. ahahaha... ai lupa lak nama tempat ai tinggal tu... dekat2 dgn sentosa...

    ReplyDelete
  2. Sayang kan kawasan ni. Dulu masa mula2 nak dibangunkan, kononnya akan siap ada komuter, lrt...tapi alih2 jadi kawasan abandoned pulak. Memang harga rumah kat situ murah2. Sewa pun bawah RM500 boleh dapat sewa 1 rumah banglo besar.

    ReplyDelete

Post a Comment