Family Day 2017

Idea lunchbox



Hi semua . actually I takde idea nak update blog lately ni. so nah , idea untuk korang yang nak ber-lunch box ke apa ke .

tadaaa

dalam bebanyak ni , 1 je I masak. Paprik. kahkahkah

sorry le pic senget benget. I dah rotate .bila upload jadi balik. hadoi

ni bekal untuk Ocin. masa tu I EL. tu gigih flatlay periuk gteww

ni la paprik yang I masak bersama telur dadar

ayam kurma

sardin and sayur kacang

sambal sardin but with kacang masak lemak

sambal sotong with bayam

nasi ayam cincai because no salad. hiks

sardin with sayur campur

sambal tumis ikan bilis, kuah masak lemak, sayur kacang buncis and telur dadar. actually mak masak udang masak lomak tapi dinner malam tu I macam gatal tekak and jari. so taknak la bawak udang

sambal udang with sambal kentang and telur mata kebauuu

sambal sotong with sayur kacang


ayam goreng tepung dan sayur kacang masak lemak bersama udang kecik kecik

ayam goreng berempah bersama bendi masa kari 

Antara lunchbox I untuk tahun ni lah. kalau terasa taknak makan nasik, I tak bawak la. hahaha tapi bila dah start bawak lunch box memang malas sungguh nak turun. rasa awkward je . berat bontot satu hahaha. nasib baik la lunch 12pm, sorang sorang kat pantry =p

Happy New Year korang . ni scheduled entry. Office balik awal hari ni. hiks

Comments

  1. menariknya lauk2 lunchbox tu..
    apa2 pun lunch mesti nak cari nasik juga kann.. hihi

    ReplyDelete
  2. Salam, adoi...i belum lunch lagi ni..lapor~~~

    ReplyDelete

Post a Comment