Family Day 2017

makan makan dan jilat bontot



Morning everyone

semalam ada makan makan for Christmas plus tea party untuk birthday girl/boy untuk 3 bulan. This time I tak sempat pulak nak snap semua benda. ada 3 ketul gambo je


I start makan Carrot Cake (cheese) since kerja sini lah. I telan je semua cake asalkan jangan durian ye, hahahha 

ni untuk makan berdua tapi colleague I cakap taknak so I tapau jelah bagi Cuddlepuff I . hiks

dah tapau. kemain dorang suka okay :)


ayam and coleslaw sedap. spaghetti tu ada orang cakap tasteless. errr entah lah sebab I takde perasaan kan. I telan je lah. gaul gaul dengan gravy and telan .mashed potato I tak amek. sebab masa turn I tu senduk jatuh dalam gravy so I malas nak tunggu proses menyelamatkan senduk
Sajalah nak borak. I tak reti lah nak jilat bontot. macam mana ek? 

I suka tempat kerja lama I , ala yang buat marketing tepi jalan tu. hiks. sebab I rasa kat situ promotion adalah berdasarkan sales kita yang terang-terangan boleh nampak. kata lah Mamat dah kerja 3 minggu. dia still Level 1. pastu masuk pulak Minah tak sampai 2 minggu tapi sales dia dah zooomm , lebih 200% daripada Mamat. pap! terus dapat naik pangkat. ha I suka macam tu lah

Kita tau prestasi kita berdasarkan apa yang kita buat. bukan kita je, orang lain pun tahu ( of course dorang ada carta yang diupdate daily/weekly). memanglah segan kalau tak achieve tapi at least takde lah orang nak mengata

kerja macam tu, no such thing kena berbaik dengan boss baru cepat naik pangkat. no such thing kena mingle around baru dikenali/ dapat recommend yang bagus from superior. no such thing kena layan boss gossip, menempel 3 jam hanya untuk puaskan nafsu gossip boss, jilat jubo sedalam dalamnya hanya untuk dapat good review . perghhh

seronoklah kerja berdasarkan prestasi macam tu. kiranya ada guna jugak lah kalau ada gap between staff and superior ni :)

hadiah krismas from my secret Santa. gtewww


till here, Toodles 

Comments

Post a Comment