sepetang Ahad

Hi korang. 


semalam check mailbox, wahh ada something for me. from blogger Scdha Sein. Thanks tau awak :)

Semalam I keluar dengan Ocin and Lihin. This coming Tuesday kan office I ada buat makan makan for Christmas. hamboi last year I tengah maternity leave kemain bagai makan kat luar, this year makan kat meeting room je T_T hahahaha

Kami kena exchange gift . Price range RM 10- RM 20. cabut punya cabut I dapat sorang amoi lawyer ni. Nasib dapat perempuan senang sikit. Taktahu lah harga tu reasonable ke tak. susah okay nak carik barang macam tu. takpelah bagi barang kena ikhlas. kalau kita bagi harga RM 20 tapi dapat barang RM 9.90 nak buat macam mana. hahahaha. tapi lawyer tu baik so I tak kisahlah . kahkah boleh pulak macam tu. cuba dapat yang tak best, I beli Daiso je. okay lah kan? barang RM 5, kota RM 5. ahhahah eh btw sekarang Daiso pun ada extra 30sen kan for GST.

I beli frame kaler pink. ada ukiran 'Family'. Ocin cakap okay je. RM 19.90 just nice lah kan. pastu tadi colleague I cakap Chinese ni ada pantang. baju tak boleh, jam takleh frame cermin tak boleh etc. alamak aihh. taktahu pulak ada pantang macam tu. I thought untuk CNY je. Hopefully dia tak kisah. ah lantaklah janji ikhlas.

keluar je dari kedai Ocin tanya I, nak pergi makan tak ? perghh bukan senang dia nak ajak makan okay -,- kami pergi Pelita KLCC.

nampak kete tu? 4 ketoi RM 8.90. okay lah kan? Kete Tesco dia dah hancus. hahahah. ni seminggu dua pun tercabut lah tu
current addiction: air cc ( ABC) 

Hari tu while I pergi klinik nak MC. eh nak ubat, Lihin minum ABC, tu dia suka benau. dia panggil Air CC. ish allergic lah Mommy dengan perkatang CC tu kahkah. dia memang macam tu, Banana jadi Buah Nana. hadoi apa apalah Lihin. janji kita tak miscommunication.

I ada RM 21 je tau. gila betul. yang lain semua tak bawak. Kad nikah pun tadak. adoi. nasib takde apa apa.

Time tengah makan tetiba hujan lebat. Macam dah reda sikit, kami gerak la. sekali area Ampang Park macam nak lebat. kami bertahan pastu berteduh kat bawah fly over Ampang Point. ala risau je berteduh situ.  Kete naik bukit kan laju laju. aiyo.

Pastu bila dah reda, kami jalan la. Lepas je traffic light Ampang Point, terus lebat, waduh. kami berteduh kat Akleh tu pulak. ramai jugak motorcyclist berteduh. tapi Lihin paling junior la. hahaha kesian anak Mommy kecik kecik dah merempat bawah jambatan. hadoi teringat zaman bercinta

helmet semua dah bertakung air. dah lah takde raincoat 
Kami tunggu sampai renyai. tinggal kami je kat bawah tu. Kami gerak je , dah lepas traffic light Dagang tu,aik hujan balik. lebat selebat lebatnya. berteduhlah kat deretan shop lot tu. Tapi I tak gemar lah. sebab gelap. macam bahaya je. zaman ni bukan sahaja takut foreigner tapi juga bangsa sendiri pun sama. haiyoo

kat bangunan nearby macam selalu ada event tau. gig la apa lah. tapi tempat tu macam dah mati. gelap je . rupanya colleague I cakap ada gig semalam. patutlah nampak ramai muda mudi. hahahaha. siap ada mat saleh rambut punk lagi

Akhirnya sampai rumah dengan selamat around 7.50pm. lencun.
  


Comments

  1. Dah lama tak bermain2 di Ampang... Tempat jatuh lagi dikenang... He he he..

    ReplyDelete
  2. Hai, Mommy Cici! Datang membalas kunjungan.
    Alhamdulillah, selamat sampai rumah walau banyak pit stop dan kena redah hujan.

    ReplyDelete
  3. eh? frame pon tak boleh ke? setahu ai jam je... benda lain macam oke. sebab tengok orang2 cina pon ada je bagi hadiah macam tu sesama sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah babe i pun tak sure. hopefully hadiah I tidak melanggar adat ler. eh btw lama nya you tak update blog T_T

      Delete

Post a Comment