Abah

Semalam tengah duduk duduk, Abah pegang Maira. pastu dia cakap

kemainnnn. 


"nanti Maira dah besar, atok dah takde. agaknya Maira ingat lagi ke kat Atok?'

aduhh dah kenapa tetiba cakap macam tu. emosi Mommy tau. 

Abah, kalau masa tu akak ada lagi, akak akan pastikan bebudak ni tahu and kenal atok dia. akak akan pastikan dorang rindu atok dia. gila kau. Lihin demam, meracau memang Atoklah yang sampai dulu. Maira nangis sedu sedan sebab ngigau 4am, Atok lah yang bobok dia. Lihin sembelit takleh berak, atok tarikkan taik dia -__- semuanya Atok. gila tak ingat?

Macam si Lihin, dulu dia agak manja dengan Nanny. dah berkepit berdua je. semakin besar dia ganas, Abah pulak dah pencen jadi memang jadi BFF la. kalau Lihin tak boleh tidur tengah malam 1am-2am Abah goreng kopok and makan sama sama. kalau ada bola siaran ulangan ke tengok sama sama. Abah layan lah Cuddlepuff membebel. 

Si Maira ni kan ganas.Tapi ada hari dia yang akan extra manja. melentok bergolek sambil kelip kelip kan mata besar dia. dia nak tidur atas dada kita bahu kita. dia nak kita tepuk dia sampai lelap. dengan sapa paling selesa? dengan Atok lah. memang extra vaganza manja. 

tapi betul. kalau mak garang, budak akan carik Atok Nanny untuk tumpang bermanja. hehehe dorang memang tak takut dengan Atok Nanny dorang. Atok lah terutamanya asyik jadi mangsa buli Lihin. tapi kalau dah over memang Mommy takkan biarkanlah. ada sekali Lihin ludah muka Atok. Pap!! makan pelempang Mommy sekali. so far dia tak berani meludah lagi lah. ni sebab Atok lah, dulu dia just main sembur sembur tapi Atok dok kata biarkan lah, budak lagi pastu siap gelak gelak sampai dia fikir benda tu bukan satu kesalahan.

Abah this year 68 rasanya -__- kan? dia lahir 1948. This year akak bagi Abah hadiah cucu no 3. in sha Allah . 

hahaha ingat untuk calculate currency and measurement je ada, age pun ada tauuu
Atok memang lemah lembut orangnya. Mommy sendiri membesar manja dengan Atok. dengan mak pun manja, tapi selalu kena cubit pastu lari kat Abah hahahha. nak pensel warna baru mak suh beli yang setingkat je. eh tak main lah. I nak yang 3 tingkat. eh ke dua tingkat ek? yang Faber Castell dulu tu? Abah belikan tapi suruh diam diam. hehehe

kami semua sayang Abahhhh

Comments

  1. hahahahaha padan muka mommy kene cubittt

    ReplyDelete
  2. Salam, hehe..entry ni buat i rasa touching lah...i harap parents i dua2 panjang umur so that dioran dapat jugak rasa main2 dgn cucu mcm ayah u main dgn lihin dan maira tu...so sweet.. (n_n) manje betul diorang dgn atuk ye..teringat pulak kalau dulu2, i pun manja dgn atuk...nenek dia tegas sikit, tak suka sangat! Hahahaha

    ReplyDelete
  3. eToro is the best forex broker for beginner and professional traders.

    ReplyDelete

Post a Comment