Family Day 2017

lelaki pukul perempuan?

Assalamualaikum W.B.T

hari tu ada keluar berita video yang suami pukul isteri tu. and now pun timbul kat newsfeed I. kenapa ye? curious nak tahu. komen ramai yang 'membinatangkan' lelaki tu. tapi ada jugak yang cakap kita taktahu apa apa , jangan main cakap. hal rumah tangga orang. kita tak tahu, jatuh hukum fitnah.

tapi .. bab pukul ni. isk

okay lupakan mamat tu. tengok video ni mengingatkan I pasal jantan kaki pukul. dah nama pun jantan kan haiyoo. I taktahu lah sepanjang zaman percintaan memang I asyik dapat kaki pukul je. T_T konon niat nak menjaga. tapi the worst part I'm willing to stay. hahha bodoh kan. yelah zaman kanak kanak riang. konon cinta sehidup semati. kalau tau gua nak jumpa orang lain, mau nya aku ludah ludahkan je muka jantan jantan tu. err berani ke? question mark

Ada yang pukul I sebab I keluar malam. eh I bukan clubbing. cuma lepak kat taman/ mamak dengan POMPUAN. ada yang kata I biadab errr entah lah. ada yang jeles . padahal I dah cakap

 'WE ARE OVER, LET JUST BE FRIEND'

dia tak paham ke. grammar I teruk sangat ke. pastu bila dia nampak I kawan dengan laki lain / baca mesej dia pegi tampo I

"you curang dengan I kan?"

ahh animal lah you -___- acah acah ganas, padahal anak mak. ko ngan bapak ko sama tak betul. nasib bukan jodoh kita . ahhahaha

tapi masa dengan dia , I dah gagah sikit. I berkeras takkan kembali bersama. mampuih takkan. sebab I memang takde rasa cintan kat dia, second sebab I tak suka family dia, and sebab dia pukul I la. biadab. 

oleh itu, dengan ini I nak memesan kepada semua kawan kawan sebaya/ bawah umur / akak akak atau sesapa yang sedang mencari pasangan hidup; jangan lah amek risiko untuk bersama dengan kaki pukul

ye betul people change. tapi orang kalau panas baran ni susah betul nak hilangkan. wuduk? ada je yang solat tak tinggal, end up pukul anak bini. tiang tak kukuh lagi lah tu. 

betul ada je boleh berubah. macam orang curang lah. dah main dengan 18 pompuan lain masa wife boyot pun, boleh je berubah. dia akan jadi manusia paling setia di muka bumi. tapi berapa kerat je kan? ikut nasiblah. kalau rela nak tadah muka, tadah nasib. silalah

lelaki, kalau tak suka pulangkanlah. betul, ada yang pukul sebab kesalahan perempuan sendiri. kawan I kena pukul sebab curang. bodoh dah kawen pegi curang. jadah sungguh. tapi daripada naik tangan, kan baik naik mahkamah terus. lafaz. senang. eh cakap senang lah kan.

apa apa pun, ingat ni


ingat tu. tapi sama je. ada jugak lelaki yang lembik. pastu pompuan pulak carut carut and pukul lelaki. errr jadi mari kita bijak memilih. pengguna yang bijak, pasangan yang bijak. kalau masih bercinta, dia pukul pukul , lari je. bukan rugi apa pun. lainlah pasangan korang dah hutang Ah Long pakai address umah korang, sila fikir 10x untuk memutuskan perhubungan yang erat itu ye :D

Comments

  1. Salam, hmmm...i pun xsuka lah lelaki jenis kaki pukul camni...takut kot...camne lah u mase couple dgn lelaki2 camtu ek? Tabah betul...hahaha skg ni Alhamdulillah, dpt yg baik...tp tu lah, people's change...hope yg baik tak berubah jd jahat..tu je..wuwu risau

    ReplyDelete

Post a Comment