Ayam Penyet

Hi korang. 

dari last week dah sebut sebut Ayam Penyet. lamanya oi tak makan. tapi sekarang my parents tak sihat, abah pun malas keluar, dengan kereta nak rosak rosak manja waktu gaji ni -___- Maira dengan rashes nya . so Abah dengan Maira dok umah la. sian Abah. dia memang suka betul makan Ayam Penyet. tak pernah tolak. kalau tempat lain dia tak berapa gemor. 3 tempat dia suka Kepsi, Ayam Penyet and Murni . hehhee





Lambat betul -__- tapi baguslah sebab ayam memang panas lagi, yummy. Actually I paling suka kat Curve tu. Warong Penyet ke apa namanya entah. yang ni second option la. dekat je pun dengan rumah.

I ni kira baru nak start makan secara normal la. tapi semalam nafsu membara betul. dapat je ayam terus flatlay dulu. nasik pulak sampai. amek gambar jap pastu zap, terus makan. laki dengan anak pun I tak pedulikkan . hahaha Ocin yang kehulu hilir amek extra plate untuk Lihin, bagi nasik and ayam

I macam konfiden lah cakap, nasi dia banyak sangat. I kan makan sesenduk je. so I bagi kat Lihin. dah ujung ujung I dok jeling jeling nasi mak. nasib mak paham. kahkah.mak pun takde selera tu. ayam dia tak habis, dia bawak balik. mak memang jenis 1 benda tu dia boleh ulang sampai 2,3 hari -___- 



order 3 air sebenarnya ; soda gembira for Ocin, Apple Assam Boi for Lihin and I amek mineral water je share dengan mak. Lihin dah sedut, dia cakap 

"ermm sedap air apa ni?"

kemain kau ahahha. air dia dah selamat habis before nasik sampai. nasib la Mommy sempat kebas sikit. Btw I tak berapa suka Soda Gembira. macam muak.


muka tengah bertekak dengan Ayah


Bill tu macam tak terang je -__- takpe I bukan nak tunjuk harga, I cuma nak musykil je, bukan ke dulu kata kalau ada GST, service charge dah takde? eh ke I ketinggalan zaman ek? mahal ler -___-
 bila lah nak mansuhkan semua benda. huwaaa

Comments

  1. Sedapnya ada kriuk2 atas ayam penyet tu...terus nak makan dan dan haaaaaaaaaa....itulah sekarang GST dalam menu makanan semakin terasa...sedap mmg sedap tp tang mahal tu terasa sgt2

    ReplyDelete
    Replies
    1. yummy. tu yg dicarik tu. ratah kulit dulu. kann. GST + srvce charge tu dah beringgit ringgit dah. membazir je :(

      Delete
  2. Sedapnya ada kriuk2 atas ayam penyet tu...terus nak makan dan dan haaaaaaaaaa....itulah sekarang GST dalam menu makanan semakin terasa...sedap mmg sedap tp tang mahal tu terasa sgt2

    ReplyDelete
  3. kat mana yang? macam sedap sangat je ayam dia ni.
    ai selalu makan kat KL Sentral je sebab tmpt lain tk memenuhi citarasa
    macam AP ayam penyet tu.....grrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni Dapor Penyet kot, kat area Bandar Baru Ampang je babe. kan. banyak sangat versi ayam penyet nya. tak semua sedap. kekadang cenonet je ayamnya. harga lebih kurang

      Delete

Post a Comment