Family Day 2017

kisah anak celebrity

I nampak satu page ni update gambo anak Che Ta. hamboi cantik sungguh. pastu baca komen. ah mesti ada je yang tak puas hati. 



source; FB


I paling kelakar dengan komen yang ada 5 like tu. hewhewhew. 



betul hakak tu cakap. kecik lagi ni. I tak sure dia baya Maira ke baya Lihin. Baya Maira kot. she just a baby okay.  si Maira tu rambut dah cecah tengkuk, dia dah start rimas. eh tak payah Maira, Lihin pun tergaru garu. kalau suh bertudung , habislah

Bukan I cakap cuaca panas takleh bertudung. kang iolls kena kecam pulak tak menggalakkan anak berhijab. hoi, umur berapa? I taklah kata dia kena ikut I, beranak pinak baru tutup semua. cuma tak sesuai untuk komen gtew. lainlah umur anak dia dah 12tahun mungkin boleh lah kot cakap. tu pun tak ramai baligh seawal tu, ye tak? 

tapi ramai je budak sekolah rendah dah pakai. tapi for sure , yang makpak upload pic anak berhijab tu takde lah all the time dorang pakai. budak kan, bila rimas dia bukak. I pun ada upload pic Maira bertudung macam stazah. realitinya? rambut tu pun dia nak tanggalkan kalau boleh. hahaha. 

I suka tengok si Aishah ni. mewarisi kecantikan keduanya. bagi I tak salah pun mak dia nak bagi anak bergaya. I rasa dari zaman I lagi ( sound so old yawww) dah wujud parents yang nak bagi anak bergaya cuma makpak kita takde FB nak upload. paling tidak pun ngumpat belakang je 

I still ingat my princess gown, stokin ropol, kasut Mary Jane. I suka bawak handbag masa kecik. one of my fav . handbag coklat tali panjang. sayangnya semua tu takde gambo. yelah pakai kamera kodak. kalau dah gigih amek , tapi gambar rosak nak buat macam mana kan.

so i memang pelik kalau orang nak cakap makpak sekarang 'seksa' jiwa anak. childhood kena selekeh sebab nak panjat pokok , main lumpur-__- otak ko ler . I tak kan bagi anak anak I panjat pokok and I sendiri tak penah main lumpur. mana aku nak carik lumpur -___-

bagi I , ada duit semua jadi. I memang nak belikan macam macam untuk my kids, tapi harga ya Rabbi -___- I'm sure zaman dulu tak semahal sekarang, kalau tak macam mana my parents mampu kan. hari tu I tengok handbag for girls kat Cotton On RM 119 -_____- overall RM 89 -___- zzz

Oh pastu ada yang fikir bila ajar anak ber fashion tu maksudnya ajar anak seksi. idok ler. I dulu debab, malu aih nak pakai seksi. I prefer gown yang kembang. 

source: Google/ alixpress
source: google
sapa nama dia? Suri ye?

Haruslah anak celebrity pakai macam ni, kang kata makpak je bergaya anak selekeh. anak orang biasa pun boleh je. janji ada duit, ye tak?

okay I nak sambung stalk gambo si Aishah ni la. hiks 

Comments