Family Day 2017

KRT- conversation suami dan kawan

Tengah scroll newsfeed tengok orang share benda ni. mendidih pulak I. aduhai. kenapalah wujud conversation sebodoh ni kan?Memang I nak mencarut panjang panjang. yelah , kita ni pompuan. kalau tengok pompuan lain sedih , sakit. kita pun rasa lah.

tapi pelik wujud manusia macam dua ekor betina tu kan? jadah betul lah menjatuhkan harga diri sendiri. dah lah main dengan random guy. I mean kalau boipreng sendiri tu lain cerita (tidak I tak menghalalkan okey, cuma cerita berbeza), tapi ni random guy yang kau taktahu latar belakang. entah mamat dadah yang cucuk tu ke, entah laki orang? entah bini dia bunting ke dalam pantang ke? tengah nazak kat labor room ke? adoi

siap boleh payung hotel weh. menggelegaknya I -____- hotel paling cikai pun dekat seratus jugak. kaya betul kau. rasanya pelacur lagi bagus, at least dorang henjut sana sini dapat duit silap silap dapat riban. ni dah lah free, tanggung jantan tu lagi. apa modal jantan tu?

Tak kisahlah conversation ni betul atau dibuat-buat tapi benda macam ni memang wujud. kawan bangsat macam ni pun wujud. haihhhh




source: FB KRT

source: FB KRT

source: FB KRT

Source: FB KRT

source: FB KRT

bergenang air mata pikir wife dia. walau entah sapa I tak kenal, tapi dia isteri, status I pun isteri. 

Pastu kalau baca komen dorang bagi cadangan hack wassap suami. hurmmmm entah memang bagus pun tapi personally I think benda tu useless. maksud I, jantan kalau menipu macam macam cara. curang bukan takat kat wassap, berbagai bagai cara dorang. kalau share 1 handphone pun, dia akan nampak baik macam kucing siam. tapi who knows dia macam babi menyondol kan

and trust me, Allah tu adil. kalau betul lah ada orang tak jujur dengan kita, dia akan tunjukkan jugak. cepat atau lambat tu kerja dia. dia tahu masa yang terbaik untuk tunjukkan perangai sebenar orang sekeliling kita. Perancangan Dia adalah sebaik-baiknya. 

wahai perempuan, daripada bazir duit kat jantan, baik pegi beli makeup ke, baju cantik ke, handphone mahal ke, pegi travel ke atau kumpul pegi 'buat' dara balik. kan lagi bagus. 

pardon my word. I tak tahan emosi. 

Comments

  1. senyum sinis

    ALLAH itu adil, kita akan dapat tahu juga cepat atau lambat. Cuma perlu sediakan hati yang cekal... teruskan atau lepaskan
    Pengalaman itu pengajaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. pada I, abaikanlah. betul lah cegah lebih baik. tapi pencegahan kita bukanlah berkesan sangat kekadang. dah dabal, majal, sama jugak. better kita pasrah je lah

      Delete

Post a Comment