salah percaturan dan demam


Hi korang.

cerita dimulai dengan bekal hari ni. first time bawak bekal nasi goreng for lunch sebab biasanya kan cepat berbau. microwave ada je, tapi I taktahu guna. kah. Ocin pun sama -___- so Mak pesan kena anginkan, kalau tak , berbau lah jawabnya

btw Abah kan orang paling gagah dalam rumah tu. Ni beliau dah demam plus body aching, habis kosong fridge. I dengan Ocin mana reti nak shopping groceries. kang alih alih pergi ke bahagian jajan -___- tu kami pakar lah. nak pilih beras kurang hancur lah blablabla memang tak reti. huwaa dah takde lauk T_T

okay pasal salah percaturan tu, I nak cerita pasal si Lihin.

pepagi buta dah tergolek golek

I kan selalu nak kurung Lihin, taknak bagi dia bercampur gaul dengan budak sebaya dia ke apa ke sebab mostly dorang ada siblings yang lebih besar, so cara main macam budak besar. I taknak dorang tolak Lihin and jatuh ke apa ke. hish memang tak lah. so even ada 3,4 bebudak selalu jengah kat pintu rumah , I takkan bagi dorang berkawan. erk bad mommy , I know. 

Tapi cara I tu membuatkan dia semakin mengganas. -___- tahukah anda dia pantang jumpa manusia. eh huduh bunyik. I mean dia pantang nampak kanak kanak, dia akan kejar. Yes nak kawan. I taktahu mana dia dapat sifat peramah sedangkan Mommy dia sombong hahaha. 

Tapi takat peramah lain cerita lah. yang tak boleh blah tu kan, dia start main tolak tolak. contoh macam masa bawak pergi spital Ampang dia nampak budak baya Maira tengah jalan kedek-kedek, dia datang and tolak budak tu sampai terduduk. kalau terhentak kepala? maunya makpak dia cincang kami -___-

ye, selain kejar kucing, dia juga suka kejar kanak-kanak. bukan semua budak nak kawan. ramai yang lari bila Lihin datang. wahduh.  jual mahal ko ek? jadi menantu I, I dera suh sental bilik air kang. kahkah

cakap pasal hospital, this month memang kami asyik jatuh sakit. bergilir gilir pulak.

1- Lihin- Klinik 1 Malaysia (fever) RM 1
2- Maira - Klinik Fauziah (fever) RM 24
               - Dr Ong     ( diarrhea ) RM129
                -KKIA ( diarrhea) RM 1
3- Abah -  Klinik 1 Malaysia (fever) RM 1
4- Mak-     KKIA (fever) FREE
5- Ocin -    Mediviron (fever) FREE
6- Lihin -   Hospital Ampang ( jatuh terhentak kepala- warded 5 hours) RM 3.50
7- Abah -   Hospital Ampang (athma attack) RM 1
8- Mak -     Hospital Ampang (Telinga berdarah) RM 1
9- Me   -     Medisquare ( fever) FREE

*Yang free tu opkos lah sebab panel clinic kan. hiks. and Mak Abah pun dapat free untuk warga emas kan. tapi masa Emergency kena bayo jugak rasanya. actually paling kelako  Lihin warded RM 3.50. sumpah I terkejut. I imagine ratusan. hahhahaha

Tu je lah kot yang I ingat. ha siap buat list. tapi rasa mak abah macam few times ulang alik klinik. 

ubat sakit tekak mak buyong best kan. hiks

source : Informasi Hari Ini

Comments

  1. Hi Mummy mai kunjung balas.. macehh singgah...

    ReplyDelete
  2. wahhh maknya ngaku sombong ye.. hahahah

    ReplyDelete
  3. pegi sepital free ni memang best kannn.. ! hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment