Family Day 2017

tabiat malas membaca

Hi korang. 

Korang pernah tak advertise apa apa. or maybe korang ada online business ke. or korang selalu tengok kat page seller ke 

perasan tak kewujudan makhluk malas membaca T_________________T

kalau I iklan kan baju blablabla. dah ada ukuran, ditanya lagi size berapa. ya Allah !!!!. dah ada harga siap postage SM/SS atau dalam english WM/EM

tetiba ada wassap masuk

"baju yang blablabla kalau pos kat Cheras berapa ye?"

" so kalau campur postage berapa ?"

*istighfar*

itu salah satu sebab I on off online business sebab I bukan penyabar. kang kena viral pulak seller biadab kan. 

makan bersuap! bukan takleh kira sendiri. baju Rm 40 + RM 9 postage. berapa ? 

pastu I kan ada rumah kat Bukit Beruntung. sedara mara siap ajar lagi I iklankan kat website. I bukan tak tahu, dulu kan memang I kerja property agent. tapi I malas nak melayan benda macam ni lah. lagi lagi my parents tak pandai SMS/ Whatsapp ni. kalau mesej pagi, I balik kerja lah tolong baca, kalau I tak baca, berkulat lah mesej tu.

so takkan I nak biarkan I jadi anak tak guna T_T kang susah beranak kang. huwaaa. so I pun iklan kan dan letak contact number I, which is I benci the most sebab I memang tak suka angkat call . and the best thing I lupa nak tulis

"strictly no calls allowed"

eh tapi dah nama pemalas baca, kalau I letak sebesar alam, dorang baca ke? ceh

Mudah.my ni nak edit kena bayo RM 1. hahaha pandai ek. 

Pastu orang biasa tanya bebanyak ni, bukannya jadi pun sebenarnya . I bukan marah dia tak jadi, maksud I, soalan yang ditanya semua nya dah terpapar di situ . I bukan buat essay , semua point point. baca lah habis habis. siap ada gambar lengkap tau. orang lain lagilah, letak signboard je takpun gambor pintu. grrrr


Tengok, I siap letak Aprtmnt Tngkat 5 tau. masih jugak orang tanya tingkat berapa -___-

maybe dia salah paham kot, dia ingat I nak maksudkan  apartment tu 5 tingkat. macam tu ek? tapi tu dia lah weak bab tatabahasa . ayat I dah betul lah tu rumah I tingkat 5. wahduh wahduh

ada benda I nak edit jugak. letak no calls allowed, pastu I lupa bagitahu utilities semua sendirian berhad. mana tau bendul. hamboi takkan tuan rumah tanggung pulak kan. 




I tak kisah orang tanya, tapi bagilah soalan relevant sikit. jarak nak ke kedai ke , apa public transport pergi sana majoriti penduduk ke tempat parking ke  blablabla. hurmmm entah lah. I jenis takleh lebih kurang atau dorang ni jenis melebih. fuhh sabar

As-Sabru Minal Iman. 

phewww

Comments

  1. Same here. Buat kita jd kurang sabar. Padahal benda dah terang2 jelaskan. Macma tu jgk kalo jual apa2 dh terang2 letak harga, pastu suruh PM lg. Adoiiii sabar jelah

    ReplyDelete
  2. Just got my check for over $500.

    Many times people don't believe me when I tell them about how much money you can make by taking paid surveys online...

    So I took a video of myself getting paid $500 for filling paid surveys to set the record straight.

    ReplyDelete

Post a Comment