EX Boyfriend I kahwin

Morning you alls

hamboi tajuk lain macam . 

*I tak dapat nak letak gambar yang berkenaan , jadi gambar gambar berikut adalah random sahaja

actually I ni suka follow awek awek cun kat IG. dia macam hormon kot. err no no. I mean I memang suka tengok pompuan cantik. cantik di mata I lah. pastu one day tengah stalk sorang minah ni I tengok gambo dia dengan boyfriend dia , eh macam kenal -__-

LA , EX BOIPRENG AKU



hahaha. pastu lama menyepi, tetiba dah tunang. so okay lah. maklumlah IG ni kan banyak iklan. so personal account yang kita follow tenggelam. yang keluar kat timeline hanyalah review produk. ceh. 

pastu kelmarin kot, I tengok gambar ada gambar pompuan pakai baju pengantin. I suka tengok photoshoot ni semua. sekali LOL, ni lah pompuan GF ex BF I, dah kahwin nokk. baru kahwin. 

actually ni bukan ex first I yang kahwin, before this pernah jugak ada. I siap datang lagi wedding beliau bawak makpak and anak anak I. and of course I pakai bulu mata 3 lapis. hiks. okay gurau, I tak bitchy macam tu. I make up untuk diri sendiri bukan sebab nak dia telan air liur okay. plus I datang untuk makan je, tak jumpa pengantin pun

apa yang buat I terkejut, ex I yang baru kahwin tu bukan berubah lagi. betul lah orang cakap, masa becinta semua indah,bila dah putus rasa macam

"duh, macam mana I boleh couple dengan mamat ni, was I drunk -__-? "



Tapi perubahan dia memang lain kot. badan tetiba membesar, rambut dia tetiba menipis . I imagine dia macam dato' dato' tua yang rambut nipis. kahkah. adoi kalau tetiba anak I keluar rambut nipis, tau lah kenapa ye. Mommy dok ngutuk orang.



nak recall balik rasa sakit ditinggalkan tu, tak boleh lah kot. Tapi I tau I memang sedih time tu sebab tak sangka dia akan buat I macam tu. sobs. sedih. masa tu time SPM, paper English keluar pulak soalan pasal future husband/ wife rasanya. danggg!!! menitis air mata ku. tak mampu tertahan. I tertunggu tunggu SMS / call dari dia. I macam orang gila. tapi I takdelah terfikir nak bunuh diri ke, nak ubah diri jadi jahat ke. I tetap I lah. cuma sedih and rindu and nangis and pendam and nasib I tak jadi gila hahahaha.pendam jadi dendam. 



Dia ada contact balik I, tapi masa tu I dah kenal Ocin. before Ocin, I ada jugak jumpa ramai lelaki and pengkid -__- tapi I still tak boleh lupa dia. sobs. lepas jumpa Ocin, I delete semua gambo dia. takde jadah nak simpan dah. gteww. 

so begitu lah ceritanya. dengan kata lain, tak baik buat orang. eh tetiba pulak kan. 

Btw ni I screenshot dari page Facebook Kisah Rumah Tangga. semoga dijadikan iktibar untuk semua


Saja nak share keadaan di meja makan rumah I di pagi hari ni. T_T



Flask air memang akan diletak disitu sepanjang malam, sebab nanti bila bebudak nangis nak buat susu, dry kitchen kami macam bilik, nanti si Abang kalau tak nampak orang dia nangis -__- si adik pulak sambil nangis sambil melompat nak keluar baby cot, kang tertonggeng. tu nampak bukti kelam kabut buat susu, sampai ada tumpah tumpah

pastu boleh imagine tak, kalau pergi jalan memana, ni adalah kelengkapan harus dibawa. flask, botol botol air, thermos kecik tu blablabla

today extra bekal, sebab Ayah ada football. kang takut lapau pulak dia. 

Comments

  1. tak pe lah kan doa kan lah yang baik-baik aje walaupun EX ...ekeke dan bersyukur lah apa ada nya ...Allah dah bagi tu yang terbaik untuk kita ..Peace

    ReplyDelete
  2. berapa banyak ex daaa..hihihi..rambut dia nipis sbb frust dgn you kot..hahaha..

    bila baca kisah kt fb tu, kdg2 kita fikir hidup kita ni kita yg tentukan, sbb kita lupa hal jodoh, rezeki, ajal, semuanya Allah SWT yg tentukan..umur 20 thn tak matang lg, tapi bab nak kahwin terlebih matang pulokk..huhu..love is blind..

    ReplyDelete
  3. baca kisah kat fb tu betul2 menginsafkan...agar kita sentiasa bersyukur dengan apa yang Allah berikan untuk kita...
    takpe la, masing2 buat silap kan...Allah itu Maha Kaya...Maha Adil...betul, karma itu mmg ada...

    ReplyDelete
  4. ex kita kawin dlu hahahahahaha..mula2 tak leh terima..pastu lantak ko situ..malas pikir terus move on..gituuuu

    ReplyDelete
  5. :( sedih baca yang share kat fb tu

    ReplyDelete

Post a Comment