Family Day 2017

Santai Weekend

Hi korang.

Dush, kejap je dah Isnin. macam sekali pejam sekali celik habis weekend. huwaaaaa. tak produktif weekend ni. err maksudnya takde shopping ke apa ke. hahaha

Last Friday Ocin ada football kat Padang Merbok. so my dad amek I lah. siap bawak Lihin konon nak tengok Ayah main bola. sekali Lihin tidur. pastu nak u-turn pun susah je. maka nya pusing ikut Jalan Parlimen tu and keluar Dataran. lepak lah jap ajak Lihin kejar burung





dia dok tunjuk bird bird


Kosong je padang. sayang tak bawak bola atau makanan. eh nak eksesais ke nak makan. hehehe Ocin selalu bising sebab Lihin ni kalau bawak pegi padang, dia lari kejap je pastu duduk rehat mintak air and kuaci. 




Berjaya pujuk balik, itu pun janji air sedap and sejuk. gteww. 

" ohh x%&&%&. team I kalah lagi". 
sabtu, sampai ternganga anak anak Mommy layan kartun. BTW I suka lah si Mail tu. dua singgit dua singgit


Pastu malam minggu, Iolls kebuluran di tengah malam. sampai rasa dah gastrik dah. sobs. Mak dah tidur, Ocin takde. I pun gorenglah fries and nugget . Abah pun kelaparan rupanya dia goreng kopok. Bebudak ni pun join makan. 


mewah sangat hidup ko ye Bang. Ni actually dia dah ngantuk dah. tak berapa lama lepas tu terus lelap. dah 2am waktu ni

Siangnya lepas I balik checkup dari spital, bebudak ni dah bangun. nasib tak mintak jalan. Lagipun kat luar tu panas berdenting, takdenya lah nak kuar jalan. Buat lecak ketiak je. 



Maira macam senyum paksa


"aku cayang cayang adik", kata Ilham Solihin
Petang tu, I dok suh Ocin kejut Ocin untuk Asar. pastu langsung Ocin takleh tidur dah. memang takde chance kalau dah nampak apaknya bukak mata. kami pun bawak lah dia pegi Padang MPAJ sebelah sk Taman Kosas tu. cuaca dah mendung, malas nak bawak si Maira, tapi sian gegirl Mommy. dengar nak jalan dia dah huyung hayang amek kasut hehhee

Kami beli pisang goreng kerak lebih. fuhh makan panas panas. tapi yang tak syoknya Ocin yang dok makan, disuruhnya mak buyong exercise lari sambil bawak perut kedek kedek



woi tinggalkan pisang goreng untuk aku sikittt. 

his fav pose- terbaik
tu tu tepi tu la sek rendah I. ni terimbas kenangan masa kekecik ni

Ocin pergi beli buah and air. lepas tu dia bedal air sorang sorang atas motor. boleh? I melayan Lihin makan buah melon (watermelon) 



Tamatlah sudah weekend ni. and and and



huwaaa ni sadis ni. sepatutnya I tengah sunbathing kot sekarang T_T manalah tahu I ter- pregnant pulak. extra rezeki for this year. nasib baik hati I kuat mengatakan I hanya akan booking chalet sebulan sebelum pergi. kalau tak, rugi je. 

Ada je yang pregnant tapi pergi kan. Tapi entah lah . Faktor pertama ialah, rasa malas, dengan Ocin tak dapat cuti lagi. dia kan memang tak boleh cuti hujung bulan.  kedua ialah

"KUMPUL DUIT NAK PERGI BERJALAN,
DUIT JALAN DULU"

kah kah kbai

*Notakaki: berazam nak bawak sekapal next year. ahh tak kira. dengan Mak I paksa dia naik boat laju. muahahahha

Comments

  1. thanks for your coment dear..banyak komen..thanks sangat2..really appreciated..

    ReplyDelete
  2. thanks for your coment dear..banyak komen..thanks sangat2..really appreciated..

    ReplyDelete
  3. hehe..takpe, lepas deliver baby, boleh kumpul duit lagi & plan gi jejalan ngn baby baru..:-)

    ReplyDelete
  4. Perhentian cantik giler..Inshaa Allah, ada rezeki, boleh pegi..sunbathing, snorkelling..

    Maira pun nk fries jg..

    ReplyDelete
  5. i suka bawak anak2 jenjalan kat dataran...budak2 ni pun suka sebab boleh bawak bola main kat sana...tapi bawak malam la...siang2 tak larat nak hadap panas...huhu...

    ReplyDelete
  6. Weekend yg penuh masa berkualiti dgn anak2..xpe u..nnti bawak baby jenjalan sekali,,heee

    ReplyDelete
  7. Comelnya dua beradik tu.. baik je tak perang2 mcm kan umah ni.. hahhhaaha

    ReplyDelete
  8. Nanti nak jalan lupa bawak mummy sekali tau.. keh keh keh sibuk je kan.. :p

    ReplyDelete
  9. tak pe next time blh berjalan lg hihi..kadang2 terapi kita dengan anak anak pn blh..walaupun hanya keluar dekat2 kan..eh byknyerrrrrrrrr email dia hahaha..

    ReplyDelete

Post a Comment