Family Day 2017

cerita pasal lipas

kecoh betul malam semalam sebab ada lipas kecik. Abah slumber je suh pijak pakai kaki. I cakap takleh I tengah peknen. nanti anak I lari laju macam lipas macam mana. kahkah pastu kami pandang Mak. Mak cakap 

"eh taknak taknak kang dia masuk dalam kain aku macam mana"

ocin memang heartless

kahkah

lipas tu few times lari and nyorok. pastu time Abah mandi jugaklah dia keluar. Lihin sibuk selamatkan lori lori bas dia. Mak lah jadi mangsa





Lepas berjaya memusnahkan semua kecohla Lihin cerita. paling tak boleh blah dia datang kat I and tanya

"mommy takut?"

ya Rabbi. concern anak Mommy. lepas tu start lah dengan pelbagai persoalan dia. 

I memang tak reti dengan apa benda yang terbang ni. butterfly pun I takut , punyalah cantik tu I takut inikan pulak lipas. actually dulu Lihin ok je tapi start dia tengok I lari lari dia pun join lari

I ada cerita tak masa tu kumbang ke apa terbang terbang. kami semua kat kusi depan tv tu. I takut so I lari lah. Lihin ikut I. maira slumber je kat pangku Mak. pastu sampai kat tepi meja makan, kumbang tu datang dekat. I apa lagi terus lari menuju ke fridge , bukak pintu and cangkung situ. motif sangat kan -_-

Lihin? dia masih di tepi meja makan and terjerit jerit sorang sorang. kahkah tu lah Nanny kata apa punya mak lah ko ni tinggalkan anak. 

sorry ler uolls, Mommy nak selamatkan diri dulu hahaha

Comments

  1. sama cam anak i penakut lipas..kalau kat rumah mak i memang banyak lipass..sudah dia kalau datang umah nendanya..amboii statement..tak nak ada lipas,,,geli...i ok je...i xtakut lipas,,tapi i geli tikus...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak takut ke lipas masuk dalam kain -_- tikus i pun geli tapi i risau kalau dia lari lari langgar kaki i ke T_T dorang kan spesis lari marathon

      Delete
  2. Hahahahha.. nasib baik mummy tak takut lipas sgt... bila tgk lipas tu rasa mcm nak cepuk2 je.. hahahah :p

    ReplyDelete
  3. Cuma dulu takut bila lipas terbang je., skrg dah ok sikit. Tapi kalo hero2 mummy bila tengok lipas mula2 semua lari mcm lipas kudung, tp bila tgk mummynya lex lex je semua pun ikut... lex lex je tgk lipas...hahahhaa

    Nanti mommy lex lex je tau.. nanti budak2 pun ikut sekali.. takdelah dia tanya "mommy takut " .. ;)

    ReplyDelete
  4. hehehe so Mommy kena pretend tabah lah ni T_T huwaaa

    ReplyDelete

Post a Comment