Makan di Nandos Ampang Point

Hi korang. 

Last week I terima voucher Nando's from HSBC. I dok pening nak redeem apa, dah lah point sikit. kalau tak sedap la redeem toys ke periuk belanga ke. so I pilih lah Nandos. 

Last Friday, sambil dok berzikir kat telinga Ocin 'Nak jalan Nak jalan' , dia pun ajak makan kat Nandos. okay jalannnnnn

RM 50 je. jadik la kan. kalau makan berdua banyak boleh sumbat tu. tapi kami tetap nak bawak sekapal jugak. hahahaha




Si Maira tengah nap petang tu. sarung jelah baju kat luar buat macam sweater gituh. dalam kete baru dia bangun. dia pun mamai nak kemana

Jangan taktahu dia dah jadi macam Lihin sekarang ni. Pantang tengok orang bersiap, dia sibuk nak mengikut. Kalau dia kat luar baby cot dia, terkedek kedek pergi amek kasut. hailah setahun jagung pandai nak berjalan ye. 


muka mamai tak puas tidur









bagus tempat bottomless drink, boleh bagi Lihin minum bebanyak. sonoklah dia. selalu kat rumah jarang dapat air gas. kalau ada pun sebab tapau kepsi ke pizza ke tu pun nak bagi Lihin tambah dengan air masak. yelah dia tu dah hyper, minum air manis tambah ler tak tidur malam

Lihin minum Ice Lemon Tea Mommy pastu claim tu dia punya. caittt

sorry Maira. awak main pen Mommy je lah ye

Kami order Full Platter ( 1 whole chic + 4 reg side dish) - Mild, 1/4 chic- Hot, 2 orange juice, 1 ice lemon tea, 1 coke. yang side dish tu kami amek spicy rice, coeslow,wedges and fries. 

Btw Nanny amek lah seketul fry tu, pastu Lihin paksa letak balik. terjerit jerit dia cakap

"jangan amek aku punya"

*pengsan*

Nanny pun kena lah letak balik. memang nak kena piat si Lihin ni. some part dia suka share, sometime dia memang tak bagi kita sentuh. tapi last last tak habis pun. sebab dah kenyang air. lepas sental Mommy punya ice lemon tea, dia sental Nanny punya coke dengan Atok punya orange juice. ceh. 
side dish sampai dulu. fries for Lihin, wedges for Maira. Tapi wedges dia masin nak mampus

I taktahu kenapa wedges dia masin nak mampus so tak jadilah bagi Maira bebanyak. nasib Atok rajin, dia suap Maira isi ayam. Mommy tengah perang dengan sudu garfu tak dapat pandang kiri kanan. kah.

I memang tak reti guna sudu garfu ni. sobs. banyak kali terjadi kat wedding mesti ayam tercampak keluar pinggan. ahhaha thats why kalau orang ajak makan western I macam lemah gemalai je. ala padahal boleh je pakai tangan kan. tapi sink dia kat atas. bercinta betul gua nak memanjat tangga. tapi last last kena panjat jugak sebab tak tahan nak pergi washroom

Maira macam telan air liur je. >,<

1/4 chichken - HOT

jimat kan ada voucher. bila boleh redeem lagi ni. eheh

Comments

  1. alhamdulillah..rezeki

    comey sgt anak ;-)

    ReplyDelete
  2. Okayh, buka pose nie dh tau dh nak makan ape..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm yummy yummy. selamat berpuasa dear

      Delete
  3. haha..sian maira..dpt pen jelah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeh pen cukuplh. budak kecik taktahu apa apa

      Delete
  4. jarang makan kt nandos...dpt voucher mmg best..jimat2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah. dah lah selalu konpius nandos dengan kenny roagers -_-

      Delete
  5. suka tengok family cici..meriah n sangat best...happy family...moga bahagia selalu cici..

    ReplyDelete
  6. Comeeeeelnyaaaaaa anak akaaak >,< geram tengok.

    ReplyDelete

Post a Comment