Random- Bila Mak Mak MC

Morning semua

zaman sekolah dulu korang pernah makan. I suka jugak tapi kekadang was was sebab kawan kawan cakap sate ni sebenarnya daging anjing yang disalai *pengsan*

macam macam kan zaman sekolah dulu. tak masuk bab aiskem kon tu. kononnya tak boleh makan yang bawah sebab ada babi. kahkah. so i selalu buang tang bawah tu. 

kenangan zaman sekolah

sate ikan


Ha semalam (Khamis) I MC sebab diarrhea, vomit and gastric. haih ni macam penyakit yang sinonim dengan I. kira record la sebab tak silap I belum MC lagi this year. =/ and baru Rabu lepas colleague I dok cakap pasal last 2 years masa I peknenkan Maira, I kena food poisoning teruk gila. Pastu I menjerit jerit dalam jamban, boleh?

Hahaha I memang macam tu, I taknak sakit sorang sorang. Kalau kat rumah I paksa Mak or Ocin masuk sekali dalam jamban T_T huwaaa takuttt

I rasa I macam overloaded kot. Kat office dok ratah Milo pastu minum Neslo,sambil tunggu Ocin dok makan cokelat, otw balik singgah beli sate ikan pastu balik makan nasi with telur kurma and sambal kentang. .Pastu makan kepek bawang sambil minum teh o sampai 3 cawan kau. sedap pulak>,< then minum air yogurt pastu Mak potong mangga. perghhh

dalam 10pm perut dah macam mesin basuh. ingatkan bloated biasa je. sekali pakej muntah T_T. imagine memang tak larat, berpeluh dalam jamban macam nak meneran beranak. sampai 2.30am I dah okay baru pegi klinik

tu kalau opis tak caya. arrival time I 2.55am okay kat Mediviron Ampang

I siap tapau roti canai from Mamak. sebab perut I pedih sangat. semua ubat before meals so poom panmm agaknya dalam 4am kot baru tidur. 

Pastu Ocin pulak cirit tapi dia tak seteruk I. dia kejut I Subuh around 6am then I pengsan balik. 7.30am terjaga Mak dah siap goreng kopok for bekpes and panaskan semua lauk. pheww. siap tolong gosok baju Ocin lagi

his lunchbox 190516

Bukannya boleh tidur sampai siang. Lihin pantang I kat umah dok nak jalan je. I pun okay lah jom jalan pergi beli susu. nyinggah ke Mekdi sekali. Ocin dah lama membuang Mekdi dari hidup dia so kami pun macam awkward lah. eh semua harga dah naik ye

Tengah duduk tu, ada staff bagi free ice cream for kids. I macam nak tergelak tengok comel sangat. hahaha. tapi dedua tak heran taktahu lah apesal.padahal aiskem lain berebut je. 


tu train tu 'cukai' dia kat Carefour tadi -_-
comel sangat kan

On the way balik Lihin sibuk ajak jalan lagi. memacam lah dia sebut main taman lah, mandi kolam lah. last last I ajak Abah masuk Bukit Belachan je. time tu pun redup. tapi my parents tak kuasa basah basah, masuk tengok air je lah. 

Lihin buat perangai taknak masuk kete. kalau dengan apak nya dia patuh. so kami semua masuk kete, kelam kabut dia siap ketuk ketuk kete suh bukak pintu.



Balik tu perut I dah pedih. again. huwaa I terus togok ubat gastric yang putih tu. sampai je umah I telan ubat ubat lain. then after 30 mins I makan nasi lauk telo. huii sedap. anak anak I semua makan sekali.
I memang tak sanggup kalau gastric / diarrhea . tu memang penyakit yang menemani I since zaman sekolah lagi T_T


and lunchbox for today ; ikan for Ocin telur for me :D

lunchbox 200516
Till here, toodles :D

Comments

  1. take care dear....makan banyak sangerperat tu..sampai perut terperanjat

    ReplyDelete
  2. apa i type tu..i cakap makan banyak sangat tu..sampai perut terperanjat..huhu...baby pun pening agaknya banyaknya mak aku makan hari ni..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu lah . nafsu kan, susah nak dikawal. semua benda nak disumbat

      Delete
  3. perghh..macam2 makan..akk pun suka ratah Milo..hihi..tak pernah lagi makan sate ikan mcm tu...selalu sate ikan yg dari Pangkor, yg dlm plastik kecik2..

    Take care...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang besar besar tu ek? ohh penah jugak makan yg tu.

      Delete
    2. samalah ngan saya suka ratah milo mcm tu jer.. sate ikan tu pulak selalu ade jual kat depan pagar sekolah masa zaman sekolah dulu. so beli la

      Delete
  4. Moga cepat sembuh mommy! Baca je rasa mcm teruk sgt sakitnya.. Takpe sakit tu kan penghapus dosa.. hehehee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear. tu lah. lepas dah sembuh rasa lega sangat

      Delete
  5. Si Lihin ni rajin keluar jalan2 ye,...
    Akak harap by this time Cici dah sihat sepenuhnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dah sembuh kak. ada lah rasa angin sikit sikit. tambah pulak peknen. kan org peknen selalu kembung T_T

      Delete
  6. rajinnyer bw lunch box.. walaupon simple tp menyelerakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh sonok bawak lunchbox. yg tak sonok time nak bersilat nak nak kalau terlewat bangun

      Delete
  7. rajinnyer bw lunch box.. walaupon simple tp menyelerakan

    ReplyDelete

Post a Comment