Random Thursday

hi chuolls,

Today lunchbox simple je. rendang ayam dengan ulam tu ha. actually takde sayur nak dilagakan , so letak je lah janji ada.my second time makan.my first was 15 years ago kot. kah sangat kan. Plus I ni jenis makan sayur waktu peknen and dalam pantang je sebab I dambakan 'kebahagiaan' dalam tandas. boleh? ahahah



I dah lupa rasa dia. tak sedap rupanya

Ni cerita semalam, Ocin amek I balik keje and macam biasa lah tengah borak borak atas motor tetiba dia benti tepi. alamak, tyre pancit daa. time tu ngam ngam baru naik Akleh. so dia kena pegi carik workshop. tau bahaya, ikut laluan sehala. dah tu nak jalan celah mana. 

I kena lah tinggal jap sebab yang pancit tyre belakang T_T ada 2,3 kete kat belakang, mesti dorang ingat couple tengah gaduh pastu I kena halau turun motor. hahaha. memula Ocin nak suh I jalan ke flat depan tu. Tapi I takut sebab selekoh tajam and kete motor semua laju. I tunggu je lah tempat dia tinggalkan I. Time tu hujan renyai, I doa jangan lah lebat. 

Kete motor lalu semua slow kan kenderaan, prihatin kan orang Malaysia ni >,< tapi I takmau pandang, segan. heheh pastu I call lah Mak nak hilangkan awkward. mak pulak tengah bersilat dengan bebudak tu. tak dapat layan I lama lama. 

Lebih kurang 15 min jugak lah kelibat mak buyung kat tepi highway. lega bila Ocin datang. dia kata I dengan baby berat T_T


another tealady office baru beli phone. dia mintak I tolong setting kan. I pening lah pakai Bahasa ni. walaupun SPM I dapat A1 tapi bila bab setting handphone I jadi pening. huwaaa. tergigil gigil I nak carik

I ni bukan orang yang penyabar tau. I selalu mengharapkan I cakap sekali je orang dah faham tak kisahlah orang tu sebaya ke kanak kanak ke orang lebih tua ke. so untuk mengajar orang ber-internet ni memerlukan kesabaran sebab kena ulang berkali kali and akan repeat soalan yang sama berkali kali

sabo je lah. I imagine makpak I yang mintak tolong orang, mengharapkan orang tu bantu sebaiknya. tapi my parents memang taknak belajar pun. mak I selalu kata dia busy takde masa nak ngadap handphone. ehhehe yelah kalau nak diikutkan pun, orang lain ajar parents wassap semua sebab nak masukkan dorang dalam wassap group. kami ni 3 ketul je , nak group menda, call je lah kan. hahaha

taktahu pulak perkataan tu wujud?

Pastu akak tu upah I ni. katanya untuk anak anak. no worries kak, before anak anak rasa, mak pak kena rasa dulu =p hahahhaaa


Last but not least,

SALAM ISRA' MI'RAJ 


bersama kita menghayati perjalanan Rasulullah S.A.W

Comments

  1. oooo, u tak suka makan sayur ye sis...
    i pulak kalau makan nasi wajib lah kena ada sayur...
    takde sayur macam tak lalu gitu...huhu...

    ReplyDelete
  2. akak memang kalau makan nasi wajib ada sayur...xde sayur macam x complete..alahai sian erk kena tinggal..tp tak lama kan..sib baik x hujan lebat..

    ReplyDelete
  3. laku akleh..laluan i tu..ntah2 tempat keje kita dekat2..hehehw..by the way selera tengok lauk u

    ReplyDelete
  4. wahh.. bukan main byk lagi jajan akak tu upah u ye.. memang patut pun mak nye rasa dulu.. heheh..

    ReplyDelete
  5. jajan tu bkn 'rasa' dulu dh tu...mmg kasi licin kan terus tu...plastik pn ank x dan nk tengok ye dak? haha i pn selalu buat gitu bila ank dpt jajan...laju² sorok dlm beg..pastu mkn time ank xde..harhar

    ReplyDelete
  6. akk pun nak godek2 hp guna BM,mmg pening..hehe..otak kena tukar setting..'mengelog'.huh, first time dgr ayat ni..huhu..

    ReplyDelete
  7. aihh sayur la kena mkn byk2..jajan tu kena kurangkan..tebalik tu..

    ReplyDelete
  8. yang...hari jumaat ni bwk menu apa...tertunggu2 post u tau

    ReplyDelete
  9. Hi Mommy, salam kenal-kenal =)

    ReplyDelete
  10. hahaha.. sis biasala nama pun syur x dpt la rasa chicken chop. =P tp aina lbh suka ulam... pekena dgn tempoyak. Huyo sedap sis. =D

    ReplyDelete
  11. Sis... hati2... risaunya dgr akleh tuhhhh... huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment