Family Day 2017

Resepi Kueyteow Goreng Kungfu Senang

Sumber : blog Kasih Aleeya


Hi korang

Last weekend I buat Kuey Teow Goreng Kungfu. saja je try sebab resepi dia senang. yelah I mana nak buat kalau susah susah. hiks. I amek resepi ni dari blog Kasih Aleeya.  one of my favorite blog tu.hehehe

sumber




yeayy dia jadikkkk

Hahahah I tak sempat amek gambo kuah sebab Lihin suka betul. maybe sebab kami jarang pakai stok ayam kot so rasa dia lain macam. I kurang berkenan sikit chicken cube ni, I rasa pening and loya -_-

Yang kelakarnya Lihin makan dengan nasi. amek nasi, letak kuah banjir pastu kuey teow goreng dijadikan lauk. 3x tambah okay. kali ke-4 I tak bagi, kang muntah satu hal. Maira pun suka tapi I bagi nasi and kuah je lah. 

dah dapat idea nak masak apa weekend ni?

Toodles, Xoxo

Comments

  1. Minggu ni x masak sbb jaga mak Kat IJN

    ReplyDelete
  2. semoga mak akak cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  3. kueyteow kungfu ni sama ngan kueyteow hongkong ye? sbb kueyteow tu di goreng dgn telur dulu.. mcm sama jer..

    ReplyDelete
  4. lepas ni boleh la kerap2 masak..anak2 pun suka.kena masuk dalam list la..seminggu sekali kena buat Kueyteow kungfu.

    ReplyDelete
  5. nampak sedap..i should try one day...c one day tu cam lama lagi nak try.ahaks...busy sokmo..tp mcm senang kan...oklah kalau i jadi buat..i hupdate hokey

    ReplyDelete

Post a Comment