Roti Pita Yummy

Morning you alls

Last weekend berkobar kobar betul nak buat breakfast sendiri. motif sebab selalu tak puas beli kat kedai. bukan semua tempat 'mewah' dengan sos plus mayonis. isi takyah cerita lah. kobis je lebih. dulu pasar malam tempat I ada jual roti pita sedap gak tapi on off je ada pastu menghilang. ceh

so bahan-bahannya adalah seperti berikut



*Roti Pita
*Blackpepper Sauce
*Mayonis
Tomato/ Chili Sauce
*Daging Burger Ayam
*Salad
*Tomato
*Carrot

*Grill / masukkan roti pita ke dalam ketuhar as per instruction. pastu baru potong and buat pocket. I failed bab ni. I potong dah lah senget pastu nak buat pocket dia jadi hancur -_- tengkiu kepada Mak yang membantu

Cara Membuat

1-grill daging burger. basuh semua sayuran
2- cincang halus daging burger. potong tomato (i prefer besar besar) and potong carrot secara memanjang gituhh
3- gaul semua sauce. Part ni best sebab boleh letak bebanyak >,< 
4- sumbatkan salad sebagai base. masukkan isi ke dalam roti pita . SIAP

kenapa ada dua? sebab I kan makan Tomato sauce je. Ocin makan Chili sauce

bab isi terkeluar tu yummeh. siap tanda lagi takut tertukar dengan Ocin tau hahahaha

yummy >,<
Thanks for reading >,<

Comments

  1. Okayh..dpt idea dh nak masak ape for dinner..since somi diet..diet sgttttt tp yg kurusnye jari kelingking jer..haahahah

    ReplyDelete
  2. Sedap ni...buat breakfast...tak pun supper :)

    ReplyDelete
  3. Yang penting kena ada stok roti pitalah kan,...

    ReplyDelete
  4. nmpk sedap.boleh cuba
    jemput ke blog sy:
    adianazulhilmistory.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment