Family Day 2017

Santai Weekend- kolam KLCC

Morning Monday

Sabtu lepas sajalah nak bawak Lihin pergi mandi kolam. dia dok ajak hari hari. kali ni pergi bertiga je. Mak malas ikut. 




On the way tu Ocin ajak singgah kat padang. officemate dia ada friendly match dengan bank lain or branch lain I pun tak ingat. 

actually masa pemilihan dia kena join, tapi dia ngelat. kahkah. Ocin ni bab main bola memang dia hampeh sikit. dari zaman bercinta dulu, main futsal lari kekiri kekanan pastu tersadai macam ikan kering. kalau badminton, tetiap malam pun boleh. pelik. 

cuba suh I . baru angkat raket I dah give up. kahkah. okay tipu. dalam banyak banyak sukan I prefer badminton. dulu masa kecik I selalu ajak Mak main petang petang. tapi I main suka suka je lah. bola jatuh I main sodok je suh dia naik.  hancus raket gua

I ni takut bola. kalau nak ajak lepak janganlah gatal nak bawak tempat orang main bola. I ada pengalaman orang sepak bola and pap kena kepala I. pastu kebetulan time tu ada exam, marks I drop gila gila. I bagi alasan kat Mak

" pasal hari tu lah Mak, kena bola. habis kepala otak akak bergegar. tu benda akak hafal semua lupa tu"

pastu Mak I pergi kecohkan kat semua sedara mara. okay malu


singgah kejap je dalam 15 mins kot. sonok pulak Lihin main bola sampai cakap taknak mandi kolam. ah kau jangan buat pasal. kang lepas main bola, kompem dia mintak lagi mandi kolam tu. dok berzikir kat telinga Mommy tak habis habis

ada jugak yang bawak anak. siap yang pakai baju bola lagi. Nanti nak kena carikkan Lihin kasut + stokin bola lah. baru lengkap. chelsea bebeh. 

amaran: Mommy propa je. kang ada yang pegi suh I listkan nama pemain kang, matikkk. hahahaha


Kali ni parking kat tepi jalan. kena saman sia sia je. Alang alang park situ, kita breakfast kat Pelita sekali


Hari ni tak lah seramai dulu tu. maybe sebab sabtu kot. mesti ramai yang kerja kan. tapi kusi penuh gak. memula I dok jauh, pastu Lihin dok jerit jerit panggiil I, I pun kenalah duduk tepi kolam. kena duduk kat simen, dengan perut membesar. senak tau.


Lihin ni perangai dia kalau memula masuk kolam bukan nak mandi dulu. dia tawaf seluruh kolam. jalan sana sini. pastu ajak orang borak. dia dok tanya apa entah kat akak tu. rasanya akak tu macam malas nak layan dah kot. hahahah. I dengan Ocin sengih je dari jauh.

Pastu dia pegi kat family mat saleh, anak dia macam dah 10-11 y/o. entah apa lah Lihin borak. mak budak tu layan je sambil gelak gelak. kompem ayam itik bercakap kan. Pastu Lihin meneruskan aktiviti kumpul dedaun kering dia


Sini memang parents takleh mandi. nama pun kids pool. tapi Ocin tak kisah berbasahan. ala pakaian lelaki senang je. gua ni kalau basah nak berbelit belit bagai. leceh

so hari tu dia melayan Lihin, dengan dia sekali main air. alang alang. sekali kena tegur dengan security. Tapi dia tak prett prett. dia datang tegur elok elok. katanya orang kat atas semua dah bising. maybe bosses dia kot. err sorry.






Pastu tetiba macam hujan rintik. kami pun blah la tukar baju semua. tapi dah tukar baju takde apa pun. erk

I pun taktahu nak cakap . bahang tapi gelap. basah ketiak oi

waiting for the boys

mesti upah main slides

his fav car


bye bye kolammmm

Previous :Mandi di Kolam KLCC


Comments

  1. Besar jugak ea pool n playground dia..menarik ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah besar dear. sesuai sangat nak bawak bebudak. lagi lagi kalau ramai. main sonok dorang main

      Delete
  2. Waaah! Lihin memang mesra sgt kan? boleh tgor kids lain :) Bagus la cam tuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah terlebih peramah. dulu masa kecik sombong tetiba dah besar peramah pulak dia

      Delete
  3. i pun dulu selalu bawak anak p sana...hehe lately ni busy sokmo...jarang dah bawak apalagi bahang panas kl ni..by the way anak u comel-comel mcm mama nya juga..baru pasan u ada lesung pipit eh.hehe..cute mommy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh sonok kan playground tu. i suka sbb gelongsor semua terjaga. kalau area umah I dah terkopak sana sini -_- tangga je ada slidesnya hilang. hehheeh thanks dear

      Delete
  4. Hamboii.. dah macam pak pak pulak Lihin tu.. Siap tegur org keliling bagai.. adoii so sweet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, ni mesti belajo dari nanny dia la ni

      Delete
  5. Besaq gak pool KLCC ni ea.. bila la dpt test sejuk pool ni kan.. hehhehe :)

    ReplyDelete
  6. Hahahah! lawaknye otak bergegar kena bola...hahahahah!!

    ReplyDelete
  7. Puas si Lihin beraktiviti hari Sabtu,..pegi main bola,..swimming kat pool :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. tapi tak reti penat lagi. balik tu lepak jam pastu mintak jalan -_-

      Delete
  8. Ok, kes kepala kena bola tu agak ngeri gak,..mesti sakit kan?! Hahaha tapi guna otak bergegar as defence tu kelakar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih sakit kak. jarak dekat pulak tu. budak tu pun satu, kaki pengkau ke hape entah sepak kat kepala org

      Delete
  9. wow bestnyer..dah lama tak ke KLCC..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehe ni pun sbb takde tempat lain nak dituju. nak diikutkan malas jugak. parking susah. err mahal

      Delete
  10. wow bestnyer..dah lama tak ke KLCC..huhuhu

    ReplyDelete
  11. kolam renang klcc ni memang happening kan sejak dari sulu. tapi nak tanya, kat situ ade bilik mandi ke utk salin pakaian?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. bebudak suka lah walau air cetek. bilik mandi takde lah. nak bilas kena guna pipe toilet

      Delete
  12. Dah lama tak gi KLCC. Mesra alam betul si lihin ni yerp. Mudah bergaul ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. leceh pegi sini susah parking. ramai orang pulak. heheeh tulah suka betul berkawan. sometime I prefer anak i jual mahal sikit T_T bukan apa nowadays ni mesra sangat pun bahaya. ye tak?

      Delete

Post a Comment