cerita baju raya sedondon

Korang dah beli baju raya?

hahah I rasa tak over kan soalan ni? ada yang dah sedia dari awal tahun lagi. maklumlah taknak bersesak. Lagipun kalau carik awal senang sikit nak mix and match kaler

Macam kami memang selalu last minute. Ocin tu kejap nak kaler tu kejap ini. dah lah kami rabun kaler hahaha. satu amek kaler lain satu lain. masa first year kahwin, Ocin kaler purple, I kaler pink (disangka purple) and Lihin kaler peach. boleh? ahhaha

2013 


2014
next 2014 kami pilih ijau. Still campur campur okay. memang rabun warna punya family


time ni kat Melaka Sentral Hotel


2015 berseni sikit. Pompuan grey and lelaki blue. gteww. Tapi I dengan Maira ada blue jugak. Lihin  and Ocin pun ada jubah grey. kira main tetukar la konon. err seni ke tu?
btw tahun 2015 tu I dah start pakai tudung so takde 'kepala kotak' kat gambo dah. kahkah. huduh oi edit macam tu. nak buat macam mana takde Photoshop

2015

Raya Family Photo at Mahkota Hotel Melaka


Kebetulan jadi dulang girl Pnn dia bagi set baju and tudung pink, and Ocin memang ada baju Melayu pink. zaman bercinta dulu, so bawak jelah balik kampung. Malas nak upload gambo sedondon zaman bercinta. banyak gua nak kena edit kang. hahaha

Oh I ni memang jenis balik kampung bawak 1 almari. padahal 1 malam je pun T_T sebab I taktahu nak decide time packing. Bila tanya Ocin dia pun jenis bawak je lah nanti pilih hahaha


Selain tu, kami ada jugak bawak baju ijau tu. bajet mandi 4x sehari agaknya hahahhaa

Pastu penah sorang makhluk ni tanya I

"perlu ke nak baju sedondon ni?meluat and blabl*&%#$$^&"

LOL, benda ni suka suka je. tak kena saman/jail pun kalau tak buat. saja je nak macam sehati sejiwa gitu time amek gambo. so takdelah sorang merah sorang kuning nanti ada yang kata macam bendera Selangor. lagipun senang carik idea bila nak beli baju sama sama. 

Tu nasib lah kaler je sama. kalau sekeluarga kena peplummmmmm je. beading pun sama tak ke haru. 

Comments

  1. betul2, yang nak sakit mata tu kenapa? memang la tak perlu tapi time raya je ponnn nak sedondon. alahaiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan. kang time jalan jalan di hujung minggu sedondon orang ejek boria pulak

      Delete
  2. hehhe sweet je semua photo-photo tu..tapi i pun jarang sedondon..huhu

    ReplyDelete
  3. Haha.
    I memang dah di train dari kecik pakai sedondon. :p
    So, bila tak pakai rasa pelik je.
    Alah, time raya dan time majlis kahwin adik beradik je kot dapat pakai sedondon kan kan kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan. kalau hari biasa kang orang dok pandang pelik pulak :D

      Delete
  4. Hehe comellll :) Weols pon baju raya ada tema tp x sama rona colornya. Gitewww hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe janji sama kaler kan.err adakah kita sama sama rabun warna?hihi

      Delete
  5. suka tengok gambo famili yg tema sedondon..cantikk..

    ReplyDelete

Post a Comment