Diary Ramadhan: Day 1

Holla, 

First day puasa, I paling eksaited okay. sebijik macam bebudak yang baru nak belajar puasa. I berazam nak puasa this year walaupun dalam keadaan memboyot. orang lain boleh, I pun mesti boleh kan. hehehe. Tapi andai kata perut tetiba bunyi angin, I amek mug senyap senyap lah ye. takyah cerita kat blog T_T ahhahaha


Semalam masak Lala Goreng Cili. selama ni kalau masak Lala mesti buat sup je. sedap jugak tetukar ni. lawan dengan Sayur Kailan. perghh.  



Tetiba mood rajin datang, I buatlah puding Milo Susu. actually nak buat lapis lapis. tapi dah hujung hujung hormon malas datang. so I tuang je lah. tu jadi macam kulit lembu tu. ahahhaa


Masa sahur kami terlewat bangun. Kelam kabut panaskan semua benda. Goreng telur jelah untuk menambah nambah. 

Ocin dah cakap awal awal dia cuma nak makan serunding and sambal hitam je. sedap makan dengan nasi panas and telur dadar. fuhh kena tambah stok telur la ye. last month 3 tray. this month taktahu lah hahaha.

Btw , dia suka betul sambal hitam tu. siap suh I buat. mana nak carik belimbing buluh perindu tu oii -_- dulu senang lah semua petik je. hahaha


Okay thats all. Office tutup 5pm today. wehuuu. you all bukak puasa apa ni? I first week takde nafsu nak ke Param. tunggulah next next week :D


Comments

  1. I baca entry ni pukul 5 :35pm..terliur tengok u punya lala tu..terus ada idea nak masak apa esok..hhehe eh i masak ke??adoi bulan puasa ni buka umah mak je...jumpa u esok..kita blind date ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe you masak sahur pepagi ke yang oi? rajinnya. kami dok panaskan lauk semalam je

      Delete
  2. Sedapnya lauk... Tengok makanan bulan2 puasa ni boleh mengundang buka puasa. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah kan. bahaya baca blog and scroll newsfeed waktu tengahari =p

      Delete
  3. wow sedapnya.. mak buyung jgn excited sgt tau kalo tak larat... ikut kemampuam diri okay

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh will do dear. selamat berpuasa jugak. dah dua hari lupa. bangun ngam ngam 5am. nasib sempat panaskan semua benda.

      Delete
  4. Anw Selamat berpuasa mommy..! jangan lupa kunci jam tuk sahur hari ni tau.. hehehe :)

    ReplyDelete
  5. Selamat berpuasa mommy. Harini makan tomyam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa dear. eh samalah tomyam :D

      Delete
  6. time bukak puasa, air je yg nampak 2nd kuih, nasi tu dah hujung :) kalau time sahur pulak, nak western je. kadang boleh la ambik ns tp sikit je. tp ue pnya lauk nmpk bestt la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. semalam ngap roti john dulu, lepas tu air. actually dah tuang air dah tapi kena kidnap dengan lihin hahaha. pastu nasik. padahal amek sikit je , tapi mengah yang amat. sempat tertidur lepas maghrib hahaha

      Delete
  7. Hi Mommy Cici! Nice to meet you the other day :) Stress Mommy ni muda lagi sobs.

    P/s : Sambal hitam sedapnyaaa T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey dear. I lagi stress tengok orang ada anak kecik tapi maintain bergaya tau T_T

      Delete
  8. Tergugat iman nie bila tengok gambar tu.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dugaan awal puasa. nanti dah tengah tengah dah tak heran dah =p

      Delete
  9. Salam ramadhan mommy cici!
    walaupun puding milo tu nampak macam kulit lembu yg penting rasa nya superb. hehehe.. skrg pukul 2pm ni puding milo pun nampak machiaam puding caramel. Hehehe Btw, sambal hitam mmg sedap. mkn dgn nasi pepanas pun da ckup terbukak selera.. gitu hah. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan :) kannn semua benda nampak mengiurkan. tadi bukak bag nampak gula gula pun telan air liur hehehe

      Delete

Post a Comment