Diary Ramadhan: Day 13

Holla you alls
 
wahduh ni payah upload gambo makanan, pastu baby dok gelek gelek kat dalam ni ha. hahaha
 
No No No
 
Mommy dah kenyang okay. godaan napsu je semua itu.
 
Last Saturday I macam extra rajin sungguh. Dok pikir nak buat kek butter ke kek batik ke puding roti? Last last okay I pilih puding roti ler. err tapi tanpa kuah kastard -_-
 
 
I teringat dulu kawan I visit I time pantang bawak puding roti and siap pesan
 
"bukan untuk kau tau"
 
err motif sangat tau datang visit orang pantang tapi bawak foodies untuk orang lain. hahaha sodeh. ah lantak lah lepas dia balik I makan jugak. pastu terjoget joget gatal.
 
Btw ni resepi simple. I dah lupa lah dari mana
 
Puding Roti
 
5 keping roti
3 cawan santan/fresh milk/susu cair
1 sudu esen vanilla
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula pasir
2 biji telur
sedikit garam
 
Cara - Caranya
 
1- Carik roti kecil kecil
2- tuang 2 cawan santan ( I letak 3) . Lenyekkan roti dengan sudu untuk make sure semua terendam
3- Blend telur, esen vanilla, tepung gandung, gula, garam
4- tuangkan semuanya ke atas roti
5- bakar
 
Rasa dia? Mak I cakap okay je. Lihin pun makan habis
 
I dok pujuk Ocin suh makan dia taknak. I paksa jugak dia jaga hati I. dia cakap
 
" aku dah banyak kali jaga hati kau. perut aku sapa nak jaga? aku dah serik"
 
hahaha kuang ajo tau.
 
 
Juadah berbuka untuk Sabtu ialah
 
Kurma Ayam Kentang
Bendi Rebus
Roti John
Puding Roti (yang masih ada lagi setengah loyang saat entry ni ditulis)
Air Kelapa
 
 
 
Thats all, toodles xoxo


Comments

  1. dugaan betull. lame tak buat puding roti, nak buat la raya nii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh kita kalau raya biasanya agar agar merah je :D

      Delete
  2. waduh2 sedapnya menu... puding roti tuh pun simple je...
    blh la nnti try kot2 tingin nk mkn kuih yg manis skit

    ReplyDelete
  3. ntah kenapa i lg suka tgk bendi rebus tu...grrrrr...terliur okeyyy...i ni hantu sayurrrr ulaman bagai ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bendi -_- i makan pun sebab nak melancarkan beranak =p

      Delete
  4. Ok menu tu i simpan..nanti nak try wat lah puding tu..nampak cam senang je..huhuhu

    ReplyDelete
  5. Rajinnya masak.. Tapi macam senang je buat puding roti tu..

    ReplyDelete

Post a Comment