Diary Ramadhan: Day 15

 
Holla you alls
 
Nak tau tak pepagi buta Ocin dah cakap motor rosak. perghh kena pergi naik kereta la jawabnya. Nak suruh Abah hantar kesian pulak sebab dia tidur lewat melayan cucu-cucunya. jadi dalam pukul 7am kami dah gerak keluar rumah. dengan Touch n Go ke mana, jadi kenalah ikut Jalan Ampang. huwaa
 
I sampai around 8.15am. kira awal lah tu. selalunya I masuk 8,30am , pukul 8.20am baru gerak. kahkah. okay tipu. bukan selalu tau . Kang HR baca matik gua. hahahaha
 
Sesambil tunggu Ocin I jenjalan KLCC. Met my childhood friend. things change. Time flies. I macam taktahu nak borak apa dengan dia. okay tu nanti lah cerita di lain entry
 
I nampak seluar ni RM 10 terus gigih I peluk hahaha. banyak benda murah tapi tapi I kawal napsu serakah. kahkahkah. beach hat cantik gila RM 30 je . nak beli topi Lihin I taktahu size kepala dia pulak. rezeki Maira sorang je lah. size seluar Lihin pun I tak sure. dia jenis peha and bontot besau tapi pinggang kecik so takleh ikut sangat estimation kat label seluar tu
 
 
Ocin balik 7pm. Ngam ngam dia terus cabut. I dah siap beli roti Butterscotch, air Milo and Ice Lemon Tea. jalan tak jem pun tapi azan dalam kete lah jugak. kelakar je radio kan suka cakap
 
"sebentar lagi masuk waktu berbuka bagi kawasan blablabla.."
 
Ocin dah siap goncang air, I pulak peluk roti. tup tup
 
*iklan*
 
hahahha
 
mesti orang dalam bas / lorry kata bebudak ni gelojoh betul.
 
sampai bawah rumah around 7.45pm
 
Menu for berbuka today
 
Kari Ikan Tongkol
Sambal Kentang Ikan Bilis
Ice Lemon Tea
Milo
Butterscotch
 
 
Si budak ni dah nak masuk 3 tahun. I ajar dia
 
"Umur saya 3 tahun"
 
Bila I sebut tiga, dia sebut three. bila I sebut three dia sebut tiga . adoi
 
Tapi dia masih mengira
 
one, two,three,lima,sembilan, sepuluh,six,tujuh
 
T_T


 


Comments

  1. hahahha, ue memang menikmati puasa sangt tuuu sampai dah pegang rotii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha kan. tak tahan la tgk butterscotch =p

      Delete
  2. comel2 anak awak ! hah suka SENI ? minat buat DIY ? nak belajar buat SABUN ??? Perghhhh MEH SINI :D www.vetovirago.com

    ReplyDelete
  3. Wow pandainya Lihin counting.. nanti ajar auntie ea..

    ReplyDelete
  4. Wow mommy nya peluk Roti awai2 na... hahahah :p

    ReplyDelete
  5. HM bila ada sale memang best pi.. tapi poket pulak selalu tak best :p

    ReplyDelete
  6. Comelnya lihin n maira....hemmm like mommy like kids..nanti jom bwk jenjalan ke klcc

    ReplyDelete

Post a Comment