Family Day 2017

Diary Ramadhan: Day 17

Hari cuti ingat nak masak gempak sikit. contoh nasi ayam. err gempak lah tu hahahha.
 
Tapi gua ketiduran -_- sian Mak bersilat sorang sorang. Abah keluar pulak tu. so dah petang baru bangun nak desfrost ayam lagi. ni kira first time masak lambat lah. perap ayam pun 5-10 min je
 
Menu hari ini
 
Ayam Goreng Berempah
Pucuk Paku Masak Lemak
Air Zapple
 

Rancak pulak minum air gas bulan puasa ni ye. -_- cawan paling kecik ialah cawan I. sebab takut sakit perut kang. tak minum kang nyesal pulak. hehehe

RESEPI AYAM GORENG BEREMPAH

BLEND
*6 batang serai
*2 tongkol lengkuas
*3 sudu serbuk kunyit
*4 labu bawang merah

PERAP
* 5 sudu cili blend
* 3 sudu rempah kari



Campurkan bahan blend dan bahan perap. Pastu perap lah selama mana korang nak. then silalah goreng. senang gila kan. semenjak ada resepi ni I memang tak pakai resepi yang pepanjang dah tu. Bau dia memang sedap hokeyy.

Malam dalam pukul 10pm I pergi bantai minum Nescafe . Abah yang buat , I konon nak rasa seteguk. eh sedap. pastu hirup lagi. sedap jugak. Last last habis 1 mug. Pastu I takleh tidur okay -_- I decide nak makan sahur pukul 3am. pastu 4.30am baru lelap. mengantuknyaaa

Okay itu je cerita I sempena hari cuti.

 xoxo

Comments

  1. air zapple..apple..dah lama x minum..

    ReplyDelete
  2. Hazab jugak tu tak leh tidooo. Mek klau tak leh tido blogwalking. Dua blog bleh la slow2 cari bntall. Hahha

    ReplyDelete
  3. dappnya... nk buat jgklah aym berempah

    ReplyDelete

Post a Comment