Minyak Pengasih | Random

Diary Ramadhan: Day 2

Hi korang

semalam second Ramadhan memang hari yang memenatkan T_T 

I dapat invitation daripada Irda ( Cetusan Irda Garmin) untuk join event berbuka puasa kat Nilai ( nanti I publish entry yang tu. dah siap draft dah). I pun on je lah. gigih gua amek cuti half day. tapi bagus jugak I ada masa nak pergi settel hal kat Public Bank

korang dah tukar ke belum? kena tukar sampai end of this year ye. Kad baru tu cantik, macam credit card gtew

I jumpa Irda kat KL Sentral. sempatlah Zohor kat Avenue K lepas tu merayap H&M cari dress untuk Maira.

I macam nervous gila hokay berkali kali pesan Irda suh tunggu. Mana tau dia jalan sorang tinggalkan I hahaha. I lama tak naik KTM so agak gelabah. jauh pulak tu. I imagine tambang sampai RM 40+ tadi ahhah nasib lah RM7. tapi confirm dulu lagi murah kan. sebab KLCC-KL Sentral pun naik 0.80sen. haiyoo berapa ketul stesen je pun


Kami sampai around 4.30pm kot. Panas gila stesen Nilai -_- memang belah belah sana bahang kan, macam Melaka jugak. ke sebab I yang dah lama tak tengok cahaya matahari hahaha. sampai sana kawan Irda fetch kami di station. thank you :D

KL Sentral punya mesin pun out of service. grrr
Sampai terawal, so kami dok snappy and borak je lah. Betul cakap Irda, kawasan Sepang / Nilai tu tenang and sunyi je. tak macam kat KL ni ha. tapi nak buat macam mana. tak daya aih I nak ulang alik. Lagipun dulu masa Mak I cakap pasal rumah kat Rawang tu , I cakap

"taknak lah, akak kena nampak KLCC jugak. kalau tak akak hilanga arah"

gteww.  





Cantik okay tempat ni. tengok lah scenery dia. fuhh. ni kalau buat pre wedding shoot kompem meletops uolls


Orang dok prepare makanan, kami dok amek gambar. dah tu nak buat apa lagi kan? :D



Ni antara tarikan utama kat sini lah. kata pun Nogori kan. rugi kalau tak cuba . okay baby my eyes on you bebeh


kat sini disediakan kumpulan muzik tradisional jugak. sonok je tengok dorang praktis. dengar alunan muzik sesambil layan bunyi air tu. hoi. kalau ada tilam gua dah landing dah ni. ahhaha Mommy ni dok ingat puasa tidur puasa tidur. -_- 





Antara hidangan buka puasa I semalam. sedapppp sangat. nak air hijau tu lagi :D


daging dia sedap sangat. nasi hujan panas tu pun awesome. huwaa kalau boleh tapau I dah tapau dah. hahaha maklumlah mak buyong mana boleh makan bebanyak. takde space ler. 


boleh baca review di sini Iftar di Rymba Haven

Dalam 8.30pm macam tu kami gerak balik. setengah jam jugak lah tunggu train. Nasib baik ada orang jugak, kalau kami berdua memang seram lah -_- sunyi okay

I tukar tren ke KLCC pastu amek bus ke Ampang Point. Abah fetch I kat situ. Malas nak suruh Abah drive jauh jauh. Ocin pergi surau. 

Maira boleh pulak demam. tapi tak teruk sangatlah. I balik je tunjuk dia dress baru, kemain suka dia, taknak bukak. mak kata kata sebijik perangai I masa kecik hokay. thats why kalau baju raya, my mom hanya akan amek dari tailor malam raya, kalau tak memang I akan nak pakai je. I kan penyayang orangnya ahahha. 

oh and kalau ada barang baru, I akan bawak tidur =p scooter pun I bawak masuk bilik ahahhaha. so sekarang Lihin bawak lorry and senapang dia tidur kira ikut keturunan lah ye =p

Till here, toodles xoxo

lauk sahur. hoi padanan yang sepadan sangat tu. 


*notakaki: masa I turun motor pagi tu, Ocin bisik "awak nampak subur, macam pokok bunga"

kahkah kuang ajo ko. low self esteem I seharian tau. tu lah, next time kalau nak I nampak macam Kate, beli kan lah baju kat Paghis. kalau nak I nampak macam Vivy , belikan baju kat Fashion Valet. kan kan kan?

Comments

  1. Lawa lah baju mommy...serius cantik betul dress kembang2 tu heheh...best kan dapat invitation berbuka puasa...juju pun dapat tapi banyak tolak...ntah lah malas nak berbuka tanpa keluarga...rasa lain sangat hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh baju Jalan Tar ni yangg oi. yelah betul jugak. rasa pelik semalam. pastu dok wassap Ocin tanya bebudak makan apa, gula gula ada kat dapo tolong bagi blablabla padahal bukan dorang puasa pun. >,<

      Delete
  2. Setiap kali dtg sini mrsti perut bunyi. Tak pernah takde gambar makan.

    Nak tgok dress baru maira :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha >,< okay soon akak upload ye. kena rampas and sorokkan sbb dia takmau bukak semalam. kemain

      Delete
  3. Amboi jauhnya berJJCM...Rimba Haven tu memang masakan kampung je kalau tak salah..sedap2 masakan dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa kan kak. gigih naik ktm sampai ke Nilai nun. first time datang sini. memang sedap :)

      Delete
  4. Gigih makyong naik ktm nak gi berbuka jauh yer.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan. nasib tak sakit dlm train=p

      Delete
  5. hahahah Tergelak -gelak mummy baca. Hi mak buyong.. makan tido makan tido ye.. keh keh keh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi best dari makan dan tdo . nikmat dunia tu

      Delete
  6. Comel mak buyong .. walaupun nampak macam pokok bunga yang subur.. kah kah kah :p .. bkn mummy cakap Ocin yg cakap.. :p

    ReplyDelete
  7. Air tu sedondon la ngan color baju mommy.. plan ea.. hehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah jodoh tak kemana. jodoh dengan air kaler ijau , hahahah

      Delete
  8. Wow! Bestnya bukak pose kat luar. BTW, nota kaki tu stuju lebih 100%!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. sesekali . err setuju tang mana ? tang pokok subur ke tang beli baju tu? hahahaa

      Delete
  9. mmg cantik baju uols tu..suka tgk..

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. haah jauh berjalan demi bukak puasa

      Delete

Post a Comment