Minyak Pengasih | Random

Diary Ramadhan: Day 23

 
Hi korang
 
kejapnya lahai. lagi seminggu hoi nak raya. rumah pun tak kemas lagi. tadi Ocin tanya bila nak kemas rumah. I cakap lah weekend ni. ah dan dan je nak kemas rumah tau. kang tengok tengok dia 'kemas' cc, I pulak landing atas katil. I kan ada simptom malas setiap hujung minggu.
 
Tadi BW, ada yang dah siap basuh baju raya lagi. I masih lagi tak decide nak pakai kaler apa. sekarang dalam usaha carik baju bebudak. semalam I beli seluar Lihin. dah tahu anak umur 3 tahun, gatai pegi beli size 2 tahun. I is confuse you know. Lihin tu pinggang kecik bontot besau. so nak carik size apa ?
 
and I selalu lupa anak I tinggi mana -_- hahahah
 
am always a confused mother >,<
 
 
Oh saja lah nak share. Lepas tawaf Avenue K, I jalan KLCC. Masuk Isetan tengok kids area lepas tu terus ke satu butik baju kanak kanak. Butik mahal ke? hurmm I pun taktahu nak klasfikasikan sebagai mahal ke tak. material bagus compare to kedai lain. tak panas and ada brand. so kalau RM 119 untuk seluar tu kira not bad lah kan?
 
I memang jarang bebenau lah beli kat kedai tu. pernah 2,3 kali je lah kot tu pun baju newborn rasanya T_T yelah makin besau makin mahal kan.
 
okay so masa masuk tu ada lah family ni. anak dia jenis out loud la macam Lihin kot cuma dia tak lari lari je. then rasanya dia berkenan kat satu baju tu tapi actually its for girl. then bapak dia cakap lah
 
"this one is for girl, let find something else. you cannot wear this"
 
taktahulah ayat tu sebab parents dia taknak beli/ memang tu baju girl. I tak tengok pun. well as a parent I faham la ada kala kita taknak beli benda tu untuk anak kita, terpaksa buat excuse macam "eh ni orang punya" or "eh ni bukan untuk abang, ni untuk baby". tu hak parents la nak buat excuse apa pun
 
Tapi budak tu jerit jerit nak jugak. time tu sales assistant dia dua tiga orang tengah memerhatikan budak tu lah. I pass by sebelah dorang sambil tengok tengok baju. Lepas family tu keluar, sorang tu cakap
 
"alaa datang bukan nak beli pun. nak buat bising je"
 
I macam erk. -_-
 
okay I tak boleh nak berhusnuzon dah. rasa sedih pulak bila dengar cakap macam tu. salah ke tengok tengok pun -_-I terasa sebab I pun tengah men-tengok tengok . cuci mata sementara tunggu laki gua balik.
 
Actually dulu zaman sekolah pun pernah jugak tau. I benci gila sales assistant time tu sebab dorang sangat pandang rendah kat budak sekolah. maybe sesetengah tapi bukan semua ingat tu. I jenis balik sekolah I suka lepak mall dengan baju sekolah. and I suka beli barang make up/ stationery. Time masuk farmasi (I hantu lipgloss) I dengar akak tu tengah kutuk kutuk budak sekolah sebab datang  farmasi tu. err okay I cuba paham maybe farmasi tu sempit so macam sesak
 
Lagi 1 incident kat Popular tengah teman kawan I carik buku. I dengar conversation akak tu dengan kawan dia
 
"eh tetiba je rasa ramai orang datang kan"
 
"ala  bebudak sekolah ni biasalah, dorang datang bukan nak beli pun. takat datang tengok tengok je"
 
I taktahu lah mungkin cara penerimaan telinga kita berbeza tapi pada I macam insulting sangat -_- end up kawan I beli banyak gila hokay (dia ulat buku) semua buku tetebal.
 
Tapi I know quantity is not the matter. kita masuk kedai semua ada tujuan. nak survey harga, nak compare harga nak tengok ada jual ke tak blablabla. semua tu biz hokey. @__@ sekecil kecil beli pen sebatang pun menyumbang kepada jumlah biz sehari.
 
yelah kita manusia tak boleh lari dari berprasangka. Tapi simpanlah prasangka kau tu waktu lain. maybe waktu takde customer ke, waktu closing kejap lagi ke sambil ikat tali kasut sambil gossip blablabla. janganlah customer ada kat sebelah pergi ngumpat customer lain. kang I join kang -___-
 
Okay back to above title
 
Menu buka for today
 
Tomyam Ayam
Sambak Kentang Ikan Bilis
 

motif sangat amek gambo dalam periuk waktu sahur tadi hahahaha


Thats all. see ya later :D xoxo

Comments

  1. Mek pun tak suka dengan salesgirl yg cam tu. ap orang KL cakap, kerek eyh?? haa, kerek la kauu. Dia sptotnya dh mrasa jd plnggan, time keje tu kne la layan baik2. Kalau dia datang bank, then officer cakap 'ala dia ni datang kaunter ambik 500 je. Ingatkan bnyk' ap kau rase?? choy ke tak klau org ckp cam tuh?? duuhh, sakit pulak hati kita.

    ReplyDelete
  2. huhu..i dulu pun time sekolah pergi CM (CENTRAL MARKET)..LEPAK SITU tengok orang melukis..hehehe...

    ReplyDelete
  3. Alah membeli menang memakai gittew kan. Tapi beju bebudak kalah rega baju org dewasa.

    Alahaiiii....Menggoda betul sambal ikan bilis tu lah.

    ReplyDelete
  4. huhu..mmg x diakui..baju rege budak mahal2..n maybe lg mhl dr dewasa punya..

    ReplyDelete

Post a Comment