Family Day 2017

Diary Ramadhan: Day 6

Hi you alls.

Akhirnnya tiba weekend. 

I seram sikit kalau weekend sebab selalunya time ni lah terlajak bangun sahur. Tapi nasib baik this time okay je. hehehe

Tapi I tetap tertidur balik lepas Subuh T_T huwaaa dia macam duduk kejap nak luruskan kaki, last last dengan badan sekali lurus. kahkah. Tapi kejap je lah dalam sejam and terjaga balik. Gigih ajak bapak I pergi pasar Segi nak topup lauk basah

so hasilnya ni lauk berbuka

Patin Masak Lemak Cili Api
Telur Dadar
Sayur Kacang
Paprik semalam

hahaha see dah masak sikit pun masih lagi paprik tu tak habis. wahduh. takpe kan I cakap Mak I ada ability untuk menghabiskan lauk tak habis. hehehe.






Ocin request Patin Tempoyak. Tapi I pun taktahu nak carik kat mana. selalu kat pasar tani je lah ada kan? satu kerja pulak nak carik. 

Abah kata nak masak pedas pedas siap masuk 10 bijik cili api. I pun dah debar debar nak makan, Ocin siap prepare letak kicap lagi. sekali ceh tak rasa langsung. Lihin siap boleh makan lagi. ni jenis cili padi tak pedas kot. err ada ke?



Es Soda Gembira

Gembira sangat hahahaa. Bandung + soda + cincau.

 Tapi Ocin cakap kurang susu so rasa dia tak se-kick kat Ayam Penyet. eh banyak songeh pulak -_- I lagi suka macam ni, sebab banyak sangat susu kang loya pulak. 

Pastu kan dia sakit perut then dia blame air I. tak patut betul -_-


Okay thats all

Toodles , xoxo

Comments

  1. Simple tapi menyelerakan. Ue buat cam ni, mek rase syukur sangat sbb ade orang sumbang idea nk msk ape :) Thanks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan. kekadang kita dok masak hari hari sampai kering idea nak masak apa

      Delete
  2. Sedapnya sume lauk. terliur tengok. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemput jemput. buka apa sat gi?

      Delete
    2. nasi ayam berempah beli kat pasar je la. hehe

      Delete
  3. Ya allah menguji keimanan betul tengok air tu..sdapp nya yanggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pun scroll lelaju entry sendiri T_T

      Delete
  4. soda gembira..hmmm..telan ai lio..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan dapat soda. cuma takut gastric je

      Delete

Post a Comment