Diary Ramadhan: Day 8

Balik kerja , atas motor tu I dok terbayang tembikai.

"hoi sedapnya kalau berbuka ni dapat makan tembikai sejuk sejuk berair perghhh"

wild imagination, huh. 

So I ajak lah Ocin pergi Carefour jap. Dia sibuk nak bawak Lihin. hadoi so kena balik rumah dulu fetch si kecik tu. 

Bebudak ni pandai kan, masuk je main entrance Carefour tu dia dah berlari dah menuju ke satu kawasan

MAINAN

Nampak tu kekonon macam tengah berfikir lah kononnya. 



I fed up betul. Menguji kesabaran gua. I bukan apa, Lihin ni bukannya nak main sangat. masa memula je eksaited kang sampai rumah campak tepi. Tak masuk bab dia main baling baling lorry dia kat dinding. kereta semua tercabut tayar -_-

I cerita kat colleague I, katanya anak dia pun macam tu. Lepas bayo terus campak mainan padahal memula beriya iya nak mainan tu.  oh lega masih normal. Ingat dia sorang perangai macam tu. Ke memang semua budak macam tu?

I rasa macam pembaziran, beli RM 39 pastu balik rumah tercabut tayar -_- eh lorry RM 13 pasar malam pun still duit tau. 

I try tarik attention dia kat lorry RM 25, konon redha je lah kalau dia nak. kemain taknak. semua yang dia tunjuk semua RM 70 + melampau kau. -_-

Tengok lah tu try heret dia ajak beli air semua dia taknak. sanggup mengensot jalan macam ketam nak lari balik ke tempat mainan. I dengan Ocin menyorok lepas tu dia nangis jerit jerit. semua tengok kami macam mendera anak T_T


I dah lah ada RM 15 je cash. tak pepasal kena withdraw dulu. Pastu I beli vitagen, Mirinda ijau dengan buah markisar. terbantut niat nak makan tembikai. I bayar terus pergi motor. Ocin yang handle dia, lama jugak lah I menunggu. Balik rumah hilang mood sebab ketiak dah basah -_-

So menu semalam

Ayam Masak Halia
Sambal Tumis Ikan Bilis
Sayur Pucuk Ubi
Air Mirinda

*kembung perut I minum air gas*


Comments

  1. bebudak mmg gitu kut..my dotter pun sama..kemain "nak nak nak"..apaknye pulak senang cair..bile dh beli sudahnye duk la dlm kotak menan die..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. selalu kaum bapa ni rajin melayan kan

      Delete
  2. sama la macam anak buah kita. susah nak control kalau masuk shopping complex =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak dia jugak yang sedih nak keluarkan duit hahahah

      Delete
  3. I kalau pedih hati baru minum air gas. Nak bagi sendawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak yeke. I kaalu dah macam tu kena urut pakai minyak cap kapak je. takut minum air gas lagi teruk T_T

      Delete
  4. memang stress bila anak dah merengek asyik minta beli mainan jer.. anak i yg 2nd tu mcm tu la perangainya.. kalau dia kata nak mesti nak jugak.. tp biasa mmg tunjuk yg murah2 jer.. jarang sgt belikan mainan yg mahal sbb tau main kejap jer..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. bebudak yang belum reti hargai mainan ni kena beli yg murah je. sayang je kalau rosak. lainlah dah besar, dah reti nak buat collection

      Delete
  5. Nasib baik anak saya bru setaun lbey, tak reti nak mintak2 lagi.. huhu

    ReplyDelete
  6. rasanya semua budak pun mcm tu...beriya mintak, tak sampai berapa jam dah boringgg...grrrrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? aduhai kita ni yang menahan hati dan perasaan. orang sekeliling dok tgk je

      Delete
  7. Tradeonix Review


    Russ Horn’s Tradeonix System Review – Is Tradeonix System a Legit or Scam? – Don’t Pay For It Before Reading REAL Tradeonix Trading System REVIEWS!


    http://centumentltdreview.com/tradeonix-review/

    ReplyDelete
  8. kbyakan bebudak mmg camtu..nmpk j area pmainan mulalah x kena duduk...hahah.. lg parah smpai x nk balik...

    yummmmm...sedapnya lauk bebuka tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah bebudak skrg ni macam macam. sampai buat breakdance atas lantai sebab nak mainan punya pasal

      Delete
  9. budak mmg cm gitu kan? slgi xbeli, slagi tu duk tercegat. tp bukan nak sgt pn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. saja je uji kesabaran mak dia yang kurang sabo ni

      Delete
  10. bebudak kan, mane boleh berpisah dengan mainan

    ReplyDelete
  11. terima kasih sudi terjah blog akak...

    salam kenal dr akak...

    sama anak2 akak... kdg2 tu beli mainan dlam kereta pun dah patah sana sini...huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal jugak kak. hahaha aah tak sempat sampai umah kan

      Delete
  12. Comelnya lah lihin ni...meh sini umah aunty ada mainan..huhj

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ni kalau dtg taknak balik la jwbnya

      Delete
  13. hadoii bertabahlahh mommy.. mummy dah puas hadap waktu hero2 kecik.. tapi selalu mummy letak syarat nak toy kena bawah rm 5... kdg2 dia pusing hbs tempat mainan.." mummy takde" ok takyah beli. muka pasrah tapi tak memberontak.. kalo tak matiklah mummy.. hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah boleh tiru lah macam ni. tapi dia belum tau jumlah duit -_- so kena tunggu dia tau jumlah dulu. now dia main tunjuk je.

      Delete
  14. ambiii lihin.. demand yg amat.. kesian mommy tau.. tak pasal2 kempunan nak makan tembikai.. sabaq na

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan, sedap dia je tunjuk yang mana berkenan

      Delete
  15. takpe, lenkali beli tembikai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sampai skrg belum dapat lagi kak

      Delete

Post a Comment