Family Day 2017

Iftar di Rymba Haven, Nilai


Holla 

Last Tuesday Irda invite I untuk join event berbuka puasa kat Rymba Haven, Nilai. Masuk je kawasan Rymba Haven ni, I dah macam amazed sangat sangat. Kawasan berbukit, siap ada bunyi air lagi. ya Allah tenangnya. Okay I dah start suka tempat ni


Tempat ni kira macam event venue yang sangat strategic kalau you all nak organised apa-apa macam wedding, engagement,family day etc. Dengan suasana yang nyaman dan tenang, memang berbaloi lah.

boleh refer website dorang untuk info lanjut tentang pakej yang disediakan


Meh usha facilities

ANJUNG SERI MENANTI


ANJUNG BERINGIN

The twin of Anjung Seri Menanti

pic source: Rymba Haven website


DEWAN SERI JAHARA


DEWAN TOK KARIM

During Ramadhan month, we converted this main hall into a surau



Selain tu ada jugak facilities lain seperti wifi, toilet, and paling penting parking space. Penting hokay , I tak suka tempat yang kena menapak berbatu batu. hilang lemak iolls kang. hahaha


menarik kan deco 
Kat sini berkonsepkan Kampung Style . sebab tu kita boleh tengok deco dia ala ala kampung sikit. Menu pun semua masakan kampung yang boleh buat kecur air liur antaranya 

* Patin Tempoyak
*Daging Salai Masak Lemak
*Rendang Daging Noghori

Dan kita boleh menikmati semua ini dengan hanya

RM 55/adult
RM 30/kid 

Berbaloi ke idok? dah jom layan gambo











Ayam Goreng Berempah 

Ikan Caru Masak Kicap

Daging Salai Masak Lemak Cili Api *lap air liur*








Sambil makan, you all akan dihiburkan dengan bunyi gamelan dan tradisional  Caklempong dari Bonang Group.Ditambah dengan bunyi air, tenang sangat. 

Cantik kan suasana malam? nampak classy gtew


Perut I bukannya boleh isi banyak sangat. kejap je dah full. rasa rugi tak dapat rasa semua benda. T_T

Tapi Nasi Hujan Panas dia memang terbaik. lembut je. and first time I rasa Daging Salai Masak Lemak Cili Api. hoi terjilat jilat kuah dia tau. 


Air Pandan and Air Sirap Laici- dah seharian berpuasa, dapat air sedap macam ni. haih nasib lah dia tak sediakan dulang kalau tak I angkut 8 gelas untuk diri sendiri. rasa fresh je. Tak sedar diri tengah boyot dok minum ais banyak banyak

Kuey Teow dia memang superb. I jarang puji Kuey Teow orang ye sebab I sangat choosy. pantang betul kalau ada yang rasa hangit lah apa lah. tapi yang ni sedap. and and Roti Bom lembut. Makan panas panas. hoi mana cukup satu T_T


Kami semeja dengan blogger cantik comel Fatin Bella. dalam gambar comel, kat luar lagi comel. Hi Aten :D

Yang belakang tu Yaya kan. Hi Yaya, kita follower blog awak :D

source: Irda ;D



Kepada yang berminat, boleh hubungi no di bawah untuk tempahan atau pun pertanyaan. 

6pm-10pm

Address: Lot 2284,Jalan Nilai Perdana 14
Tel: 606 799 1314
Facebook: Rymba Haven
Instagram: @rymbahaven
Twitter: @rymbahaven

Website: Rymba Haven



Overall semua sedap. Kenyang sangat sampai jalan pun rasa berat je. risau je kalau tertidur dalam KTM kang. hehehe

Thank you Rymba Haven for having us. will definitely bring my family next year, insha Allah.

source: IG- @ahmadfauziaryaan

Comments

  1. Comelnya mummy cici diantara ramai2 blogger tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. -__- paling menyerlah sekali hokay. memang korang semua dah plan nak pakai plain ke? I sorang je terkeluar tajuk. hahahaha

      Delete
  2. 55 tu standart dh kot untuk 2016 sbb kat kelntn pn lbh kurg gtu jgk klau buffet. Best ue dpt invitation iftar

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah not bad kan. kalau hotel pun mahal jugak. hehe rezeki anak tekak =p

      Delete
  3. scroll laju2...pagi td sahur makan roti je sekeping...kang tenung lama2 kang mau perut yg berbunyik..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sabau ye lagi separuh hari =p

      Delete
  4. Bestnyeee bukak tgahri camni memang mengundang ! Haha .. Tq info

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaha kan tu lah kan dugaan blogwalking di bulan puasa . nak nak yg share resepi

      Delete
  5. ala nak jugak Daging Salai Masak lomak cili api.. huaaaaa..sedap tu! Peberet mummy..

    ReplyDelete
  6. wow mummy suka deco.... the kampung style!

    ReplyDelete
  7. mummy sampai ati tinggalkan kita... tsk tsk tsk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sobs sobs awak hilang lama sangat T_T

      Delete
  8. sedap2 masakannya..masak lomak daging salai!!..tapi kt Nilai, jauh bebeno..huhu..

    ReplyDelete

Post a Comment