Family Day 2017

Random- Parking Motor

Ni bila ek? ohh masa lepak KL hari tu. I tengah on the phone dengan Abah. pastu tetiba dengar bunyik jatuh. ingatkan eksiden ke apa rupanya pakcik OKU ni terlanggar motor motor tu ha.

Nak salahkan sapa ? kesian kat Pakcik tu sebab dia memang ikut laluan pejalan kaki OKU. kesian kat owner motor , sana kan susah parking tapi kot ye pun janganlah parking kat situ. 

Pastu semua macam tercengang. I takut betul pakcik tu ke tengah jalan. I heret je lah dia. tapi I dapat hantar halfway je lah sebab I tengah nunggu Abah. hopefully kat belah depan takde halangan. 


Yelah kan, kita ni kekadang ada jugak buat macam ni. main letak je motor di mana mana. atas divider area KLCC tu pun bersepah. dulu Ocin penah kena saman jugak pasal menghalang jalan. I pelik sungguh jadah halang jalan atas divider, bukan kete naik divider jalan tu pun. tak terfikir pun pasal ni. I pun tak perasan laluan OKU ni ha

Hopefully owner owner moto di atas dah takkan parking macam tu. Yang kelakaunya , owner first yang datang ialah yang hujung sekali kat tiang tu. so nak taknak dia kena betulkan semua motor dulu before amek motor dia. hehehe. so maybe owner yang lain takkan tahu apa yang berlaku ler kan.

*notakaki: Ni scheduled entry. time ni mesti 'orang dapur' tengah sibuk pilih menu untuk sahur kan. hehehe

Comments

  1. hahah..i tak buat persiapan sahur lagi..leka ngan laptop lagi.tengok2 post u..eeh mommy cici online weekend ke?haa baru tahu schedule entry rupanya..by the way selamat berpuasa awak

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahha aah kalau I banyak cerita I schedule kan je sampai next week. senang =p

      Delete
  2. Salam, alahai sian pakcik OKU tu..wuwuwu...tu lah kan, kadang memang main letak je...tp kadang2 paling geram bila parking motor tak disediakan, semua nya pun parking utk kereta, pastu marah bila motor paking tempat kereta..hadoi...apapun, baik u tolong pakcik tu..semoga murah rezeki u..hehe..(n_n) selamat sambut ramadhan yang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear. risau je kalau pakcik tu ketengah jalan. situ semua laju laju. orang selalu pikir motor tak penting so takde parking space -_-

      Delete
  3. sian kat pakcik OKU tu dan sian jugak yang bwk moto sbb takde tempat parking utk motor..kalau ada pun ruang parking motor, kemain sikit sangat space nya...grrrrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betul tu. hanya yang naik motor je paham T-T

      Delete

Post a Comment