Family Day 2017

Random Thursday: 300616

 Early this week celebrate birthday Lihin. suka dia dapat tiup lilin. tengok senyuman dia tu rasa nak bagi dia tiup lilin setiap bulan. boleh? alaa beli choc moist kek yang RM 10 je hahahah
 
 
 
Putus sudah.
 
Ocin bagi gelang ni time kami mula mula couple. Dia kata ni gelang kesayangan dia. Entah kenapa I syak ex-GF dia yang bagi =p sebab masa tu dia penah cakap dia sayang gila kat ex dia tu. err okay lantak ko ler.
 
Pastu dia gurau gurau cakap kat I kalau gelang ni putus, kami pun akan putus jugak
 
I punyalah jaga gelang ni sepenuh hati. I selalu pakai bila keluar sendiri. cis konon romantik lah dapat merasakan kehadirannya gtew. okay sila muntah warna warni.
 
I simpan elok elok dalam drawer, tapi Ocin lepas pakai tak reti simpan balik. pegi letak atas meja. memang si Lihin senang capai lah
 
last last 280616 si Cuddlepuff dah selamat putuskan -_- tengkiu gelang menemaniku 7 tahun. Time tu I dengan Ocin nak lelap dah. Lihin geledah bilik kami. pintu tak kunci so dia memang keluar masuk je. I dengar Ocin cakap
 
"Abang, ko letak balik benda tu. tu bukan mainan. letak sekarang"
 
Tapi kami dah mamai. dua dua pengsan kot. tau tau esoknya hancus -_-
 
I ada tunjuk Ocin. dia nak taknak je pandang. Mesti kecewa gila kan ? nanti I buat gelang handmade untuk you ye bee. bak duit nak beli manik
 
 
 
 
I suka tengok Maira bila terkedek kedek nak dengan Lihin. maybe sebab I takde siblings, so I taktahu apa perasaan tu. Tapi I mengharap dorang akan jadi adik beradik yang rapat and saling membantu. and please jangan menyusahkan each other -_-
 
I tanya Lihin,
 
"boleh tak bagi Maira tidur kat sebelah?"
 
dia jawab
 
"takleh. nanti adik penyek"
 
>,<
 
 
 Such a sweetheart. she is getting bigger. huwaa nak nangis. rasa kesian pulak dia jalan pun huyung hayang tetiba nak jadi kakak T_T
 
Dalam ganas si Maira ni ada lembutnya. I harap dia akan jadi gegirl okay. sekarang ni dia tak heran pun kalau I pasang kartun Sofia The First tu -_- dia prefer Boboiboy , Upin Ipin, Ninjaboy etc. hoi janganlah. Mommy is sad
 
 
pandai nak main auchakk dengan kita
Bebudak memang ada perangai dah pakai baju baru taknak bukak ek. Nak pakai kan satu hal berlari satu rumah. nak suruh bukak taknak pulak kekadang sampai tidur. I pun ada perangai tu dulu. Kalau beli barang baru (bag, pencil case) mesti I bawak tidur kat sebelah hahahah.
 
Ni baju baju yang I sempat grab. semua on sale. kwang kwang kwang
 
 
I memang suka Lihin pakai long sleeve , macam apak dia zaman muda mudi gtew. Walaupun I dah kecewa dengan rambut dia, taramm je lah, Takkan nak belikan leather jacket pulak kan nampak macam bad boy. grrr.
 
BTW rambut style gini kena pacakkan kat depan tu kan? kalau penyek japg dia nampak macam Pekan Telur Tembakul T_T

 
Finally dapat dress merah. I dok cari dress kaler merah yang kembang tapi tak over. Bukan apa kalau yang jenis princess kain net tu kang satu hal pulak. Bukan selalu ada event or wedding kat tempat ber-ekon. kang simpan lama lama tak boleh pakai. Nak turunkan kat sapa?
 
Baju ni kain baldu. so tak sesuai ler nak bawak pergi tempat panas. Maira dah la kuat berpeluh. Tapi takde lah over nau . kalau jalan mall ke open house ke boleh lah pakai

ehem. gambar depan tunggu Raya la ye =p
 
Ni kad raya pertama I dapat this year. thanks Shida :)
 
Mine taktahu lah bila sampai kat korang. entah entah lepas raya -_- I mintak kawan I tolong pos kan pakai registered ltr. dia cakap tengok kalau tak ramai orang. kalau normal post kan main campak je. so I taktahu dia pos pakai apa sebenarnya -_-
 
teringat zaman sekolah I memborong kad raya kat Popular. time tu pilihan memang yang kartun kartun lah. Bila naik high school pilih yang matang sikit. I tak pernah lagi print sendiri. Maklumlah printer opis pun jauh kebelakang. kalau print personal macam bank transaction ke form loan ahlong ke kena pecut takut orang TER-AMEK lalu TER-BACA lalu tersebarlah cerita dan dedaun pokok dan dinding dan kerusi mula berkata -kata sesama mereka.

gtew . melalut sangat tau

Add caption


Baru tadi I call hospital tanya pasal deposit beranak. sesambil tu I tanya lah macam mana kalau I terberanak tak cukup bulan , just incase lah. pastu jawapan dia sangat tak memberansangkan. nak nangissssss. private memang macam tu kan?



I pilih hospital tu sebab I nak kan epi je -___- I kan jenis tak tahan sakit. I takut kalau pergi gomen I kena czer. who knows kan. Tapi kalau dah macam ni, haihh

I taknak dia tendang I ke HKL. kalau gomen I prefer Hosp Ampang. Pada I hosp Ampang memang terbaik. segalanya. fuhh melambung aku puji. jangan dah dok puji sekali dapat doc hampeh sudah. before this I liaise dengan specialist - Dr Masliza and lagi 1 lupa nama. Oh tak lupa jugak doc Latha. suka gila dorang . suka gilaaaaa okay.

Jadi I tengah dalam dilemma. memasing ada pros and cons. I dah listkan semua benda hati masih berbelah bahagi. jadi I serahkan pada takdir lah T_T memana pun sama janji selamat.

Andai takdir I beranak di hospital Ampang, doakan I jangan jumpa doc pondan yang I cerita kan dalam entry beranak I dulu ye. yang marah I sebab anak rapat tu T_T huwaa dia siap cakap

"kalau saya nampak awak tahun depan datang dengan perut buncit nak beranak sini, saya marah awak 1 jam baru masukkan awak ke ward"

macam tu lah ayat dia. by the way Maira lahir 2014. so tahun depan is refering to 2015 =p

http://mommycici.blogspot.my/2015/01/pengalaman-bersalin-czer-di-hospital.html

http://mommycici.blogspot.my/2015/05/pengalaman-bersalin-czer-part-2.html

http://mommycici.blogspot.my/2015/05/pengalaman-bersalin-czer-part-3.html



Tu lah masalah mak mak kan. time pregnant kita dilemma nak makan apa yang baik untuk kandungan. time nak beranak dilemma pikir spital mana. time nak hantar anak ke day care pun serba salah, nak buat pemilihan sekolah etc. ish dari kecik sampai ke besau.

*notakaki: deposit Al-Islam bukan RM 1500 ye sekarang -_- tapi RM 2000. I rasa macam baru je baca blog orang last year 1.5, laju betoi naik ye. >,<

Comments

  1. wahh seronoknyyeee dapat kad dahh.

    suka tengok mairaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. kita masih menunggu courier lagi. >,<

      Delete
    2. mek dah hantar. tp trace dekat hub ampang mne ntah. mek risau kalau xdapat...

      Delete
  2. cute je jawapan Lihin..mesti tido ganas, takut adik penyek..hihi..cantik baju raya Maira, baldu merah..Ella baldu biru..

    naluri ibu, selalu fikir ttg anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah anak anak semua tdo ganas. mcm mana lah nk bagi katil sendiri >,<

      haah, apa apa pun baju anak dulu.

      Delete
  3. Sweet gilee...boleh simpan lama tu gelang 7 tahun..wuaaa

    ReplyDelete
  4. comelnya anak-anak you ni. Suka I tengok :)

    ReplyDelete
  5. nak turunkan kat sapa?

    adakah ini bermaksud anak ke tiga hero?
    jengjengjeng

    *eh ke ai tlepas kereta api ni?*

    ReplyDelete
  6. wahhh... gelang masa bercinta rupanya... hehee

    suka tgk keletah anak2 cici... comel si kecik tu pki dress merah...

    ReplyDelete
  7. Mmg klu hosp privert bgitu.. Klu ade komolikasi ape2 mrk akn hntr ke hosp kerajaan.. Xnk ambik risiko katanya..

    ReplyDelete
  8. Dah knp docter tu nak sound mcm tu.. Bia lah. Dah rezeki Allah bagi untuk pregnant lagi.. =,='

    ReplyDelete

Post a Comment