Solihin new hair style- Yeay or Nay

Today kan Ahad , biasalah hari bermalas-malasan. I pun tidur bangun tidur bangun je lah. sahur tidur, subuh tidur . terjaga lagi tengok laki gua belum balik. sambung tidur. pastu entah bila dia balik terus siap siap nak pergi kerja. katanya taknak bawak kuih hari ni. okaylah
 
tetiba dalam pukul 11.30am dia call cakap suruh hantar kuih -_- hadoi kelam kabut Mak siapkan, tapi still kurang lagi 2 botol. ah lantaklah.
 
heret sekali Cuddlepuff ni ha, dengan tak mandinya. I bawak bekal Kitkat just in case dia nak merengek
 
 
 
I dah lega area opis Ocin tak jem. sekali nak balik kena jugak lalu depan Jakel ni ha. huwaa tak suka. dengan kereta uzur tu ha risau betul. nasib lah bukan jem melekat.
 
Then Ocin call suruh pergi Times Square. jumpa sana terus. erk


Kami parking kat sebelah TS. macam abandoned building pun ada. kalau malam mesti seram kan? RM 5 per entry super cheap oooo



 

 
Rupanya Ocin nak bawak Lihin pergi salon. ni kira salon fav dia lah. dulu dia selalu pergi kat One Utama. Tapi hairstylist dia pindah sini, dia ikut lah jugak ke sini. Tapi rasanya hairstylist dia dah tak kerja sini kot. Ocin pun dah jarang masuk salon. maklumlah bila kegawatan ekonomi ni dia punya treatment + hair serum + blablabla dah boleh beli susu and pampers anak. dia pasrah je lah potong kat mamak. ahahha
 
 

 
I taktahu Ocin nak buat hairstyle macam mana, I dengar orang tu kata "budak jarang buat pattern macam ni blablabla"
 
hati gwe dah tak sedap ya dong lagi lagi bila nampak shaver tu . hurmmmmm

 
Pastu time tengah duduk tu I dengar hairstylist tu + boss dia + few people gelak gelak. I dont bother to join la. buat derk je. pastu nak tau dorang gelak pasal apa tak? hurmmm kejap nanti I cerita. habiskan entry ni dulu :(
 
 
 
 
 
TARAAAA
 
sumpah I tak approve okay. I tak minat langsung dengan style macam ni. jadah sangat. I post kat FB pun ramai tumpang sedih sebab mostly suka style Lihin dengan rambut mangkuk dia.
 
I memang suka lelaki rambut begitu, tak suka belah tepi tengah atas bawah apatah lagi nak buat line line ni macam pembahagi jalan je aku tengok . grrrr
 
takpe, next year kalau Lihin dah sekolah Ocin takkan ada chance lagi buat macam ni. and I akan pastikan Lihin jadi pilot tahap jambu okay
 
Tapi Lihin suka pulak. maybe sebab ramai dok puji kot. Boss salon tu dok handsome boy handsome boy. jumpa orang kat sana sini semua dok tengok macam retis pulak Cuddlepuff Mommy ni. Mommy dah takde sapa nak tengok dah ;( apak ko pun takmau tengok Mommy,. huwaaa
 
 
Cuddlepuff ni memang buat hal. Ocin tengah que kat atm. I , Atok and Lihin berdiri tepi tiang. dia jalan macam ketam slow slow. pastu terus lari pecut. serious lari pecut. sambil gelak and toleh belakang.
 
I cuba kejar. Tapi you know Mak buyong lari terkedek kedek. then Atok berdesup potong I dari belakang T_T pastu orang orang kedai macam tercengang tengok aksi kejar mengejar.
 
I jalan slow slow and tetengok Abah dah tangkap dia, dia dok meronta ronta. hahahah I takut orang salah paham kes penculikan ke apa . kan sekarang kalau orang muka tak sama dukung anak kecik ke atau pun orang dukung budak tapi budak tu keep meronta ronta nangis dorang akan snap pic and viral. hahahaha
 
I upah dia kitkat and also air stoberi. baru diam. hadoi
 
 
balik rumah quite late around 6 plus. ngamok Mak kat rumah. dengan tak ready masak apa apa. hahaha sorry ler mak. -_-
 
apa pun Nanny terkejut. dalam pada nak marah tu dia sempat tanya
 
"ni apesal rambut berjambul bertoncet ni? style apa ni?"
 
hiks.
 
ohh and managed to grab beberapa helai for Abang jugak kat FOS.
 
okay malam tu I tanya lah Ocin,
 
"tadi aku dengar korang gelak gelak dengan boss tu. kenapa bee?"
 
" ohh , boss dia ingat aku boipren pompuan potong rambut Lihin tu"
 
I macam ha?
 
he repeat same thing
 
I macam ooooo err oooo
 
Ocin sambung
 
"dia ingat aku boipreng dia (like why you have to mention again?) pastu hairstylist tu tunjuk lah yang wife ada duduk kat tepi tu."
 
I macam try to ignore the conv. jealous? naah, why should I kan? kan? alaa korang ni angguk lah
 
APESAL DUH? I TERCONGOK KAT WAITING AREA TU , DO I LOOK LIKE MAID OR SOMETHING? OR A POTATO?
 
kfine lepas ni I keluar I nak pakai baju mickey mouse dengan skirt pendek bling bling. baru nampak muda. Or should I paksa Ocin pakai kain pelikat je? nampak bapak bapak sikit
 
hiks. mak buyong emosi tau :(
 
patutlah lepas tu boss dia dok puji puji
 
"wah handsome boy. looks like Mommy. blablabla"



Okay thats all
 
bye grrrr
 


Comments

  1. ala..rambut lihin before tu lagi comey la.. sy pun x suke style rambut budak2 gini.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. apesalah kena ada line line tuu T_T

      Delete
  2. rambut lihin before lagi omell..bytheway u cantik okey yang..ibu muda..untung ocin dapat u...takpa nanti xlama lagi ocin akan nampak tua...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaa sedih I nengok rambut dia. ehhehe tu lah. dia takkan muda selamanya -_- mencik tau

      Delete
  3. Awat lagu tuuuuu jdnye rambut lihin.. Hihi.. Ibu ngandung mmg emosi lebih kan kan.. Sabar dehhhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. tetiba pulak ada perasaan apa entah menerjah ke sudut hati ni

      Delete
  4. dah nampak bujang lak lihin rambut pendek. kalo rambut mangkuk tu nampak macam anak manja mommy ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh tu lah, nak dia jadi anak manja Mommy selamanya =p

      Delete
  5. Selamat berpuasa mimmy cici.. 😍😍😍 xpe, nnti pnjg blik rambutnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear, ehheh tu lah hopefully

      Delete

Post a Comment