Family Day 2017

Tips Jadi Menanti Favourite


Holla 

time scroll newsfeed I jumpa ni ha kat page Rahsia Hawa

Moh kita buat checklist sama sama =p



1- selalu sangat

2- of course. 

3- hurmmmm

4- insha Allah tak. 

5- azali memang tak rajin. everyone knows that -_- ala sesikit boleh lah

6- hurmmmm trying my best

7- trying my best oso

8- pernah jugak lah walaupun jarang

9- err haruslah. iolls tegak je macam tiang

10- hurmmm 

11- masih mencuba. perbezaan umur buat awkward kot

12- tak penah lah berkepit. iolls berkepit dengan handphone je

13- err laki I senduk sendiri kot. T_T tapi kalau Mak dia nak buat apa salahnya kan

14- mau kena lepuk dengan laki ke hahahaa

15- ala payah. I selalu loya duduk belakang -_- tapi rasanya MIL prefer belakang kot sebab boleh main dengan cucu

16- dia jarang makan umah time bujang dulu. Mak dia tau ke?

17- tak penah. mau balik jalan kaki kang

18- hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

19- tak pernah pulak berebut 

20- selalu kalau jadi apa apa, ni lah yang menerjah dalam otak dulu. I bakal 2 hero and 1 heroin, macam mana lah menantu I nanti

insya Allah mudah mudahan.

Ha dah buat checklist dah? hahaha banyak yang payah untuk I sebab first I tak reti nak borak secara formal. maksud formal macam borak dengan orang tua lah. makcik pakcik sendiri pun I diam je jadi tunggul. Nak cerita apa duh?

Kawan I pernah cakap, borak dengan orang tua ni ada caranya.tapi kalau bukan jenis sekepala I pun taktahu nak cakap pasal apa? cuaca ke? ahaha kang dia kata boringnya menantu aku ni ha


ipar duai pun sama. tapi last year baru dapat kakak ipar sebaya. entah I pun taktahu nak cakap pasal apa, bahasakan diri apa etc. errr nanti lah tengok raya ni and see how

Dengan family I kompemlah Ocin takde masalah. I ni seketul je pun. and masa memula kahwin memang Ocin awkward tahap taknak balik rumah kalau I takde, tapi lama lama dah okay dah. siap mintak Mak masakkan maggie lagi sebab katanya I masak tak sedap. kuang ajo -_- merajok lah. 

Tapi dia memang takde masalah borak dengan orang tua ke orang muda ke janji dia ada mood, memacam benda lah keluar. Lihin Maira ikut dia lah tu kot :D

Comments

  1. ala mummy takde mak mertua.. Huhuhu...

    ReplyDelete
  2. bagus jugak tips ni.. nanti leh bgtau kawan-kawan.. hehehe :)

    ReplyDelete
  3. Mommy mommy nanti Mummy nak share kat entry bole?

    ReplyDelete

Post a Comment