Pregnancy Journey: 33 weeks

 
 
 
 
 
 
 
wah kejap betul masa berjalan. I dah 33 weeks dah. homai. ada sebijik nenas dalam perut I rupanya. patutlah I nampak gemuk. eh =p hahaha
 
 
 

Ramai tanya apa reaksi Lihin bila tahu dapat adik. Honestly I tak tahu dia tahu ke tak adik tu apa benda -,-' yes bila sebut adik dia refer kat Maira. and I dah ajar dia pasal adik baby; iaitu dalam perut I. so bila tanya mana ada baby? dia akan jawab, ' dengan Mommy'

Buat perangai? ye memang ada. I rasa I belum cerita kot, nak snap gambo asyik lupa je. dia pecahkan skrin tv hokey.

okay first dia conteng half tv screen, tiles and kaki atok ( tengah tidur) , pastu kami layankan jelah tv berconteng. sekali I balik kerja tengok tv remuk sebelah -,-' kan macam pecah kat dalam tu, so nampak lah garisan garisan tu. boleh imagine sebelah remuk, sebelah berconteng. I geram gila rasa nak conteng balik muka dia. nasib anak aku, kalau anak orang. hahaha

then Isnin malam, Lihin baru balik ikut Atok Nanny pergi rumah Rawang tau. time belum balik, kami dok rindu plus risau. bila dah balik I dengan Ocin terus masuk tidur, ahhaha then Lihin tengah main mini torchlight tu. kami biar je lah . I dengar jugak Nanny bising Lihin ketuk Maira, tapi I ngantuk sangat nak bukak mata. sekali
PRANGGG!!!  bunyi kaca berderai. err macam tu ke ha bunyiknya? ah lantaklah kan. janji ada bunyi. rupanya dia lesing mini torchlight kat tingkap, maka malam tu melopong lah 1 -,-' tapi semalam I tengok Abah dah tukar, amek yang atas and cover yang tu. yelah yang atas takde sapa menjengah.  orang salesman or mintak derma kat sini I anggap agak biadab. kalau pintu bertutup and tingkap terbukak sikit, dorang akan bukak untuk jengah. kalau tengah berkemban? binawe sungguh perangai

bulatan pink: tingkap pecah
kotak merah" replacement T_T
TV: tv kotak -,-

 
antara conversation I dengan dia
 
Mommy: sapa adik Lihin?
Lihin: adik baby adik Mera (Maira)
 
Mommy: Lihin ada berapa adik?
Lihin: ada 3  (-,-) [sesungguhnya dia cuma tahu no 3 sempena umur dia]
 
Mommy: mana adik baby?
Lihin: dengan Mommy
Mommy: dia buat apa dengan Mommy?
Lihin: dia tidur. shhh
 
Mommy: abang sayang adik baby?
Lihin: *angguk*
 
Mommy: kalau adik baby keluar abang jaga tak?
Lihin: *angguk*
Mommy: kalau adik baby nangis, abang buat apa?
Lihin: abang tumbuk dia
 
-_________________________-''
 
okay, I have trust issue now. our eyes on you , Ilham Solihin!



Comments

  1. hhahaahha. gituuuu. mek ni cam manorr laa dengan yg sulung kecik lg nk ade adik lagii

    ReplyDelete
  2. Tahniah Ilham bakal ada adik... semoga semuanya baik baik sahaja.

    ReplyDelete
  3. Hehehe.. kena jaga-jaga daripada kena tumbuk.. hahaha. Take care!

    ReplyDelete
  4. Bhahahah! ayat yang last tu sentap betul.

    ReplyDelete
  5. Salam, hahahahahah adoi T_T dah lah berconteng, remuk pula tu..nasib~nasib~ tp sweetlah conversation tu..i hampir terpercaya dgn budak lihin tu, sampailahh tiba ayat last..sian adik baby nak kena tumbuk~ hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment