Family Day 2017

Random: Lunchbox 11-15 July 2016

 
Hi korang. lamanya lunchbox I bercuti kan. meh nak sambung balik. saja bagi korang idea makan tengahari. kan "nak makan kat mana?/makan apa?" adalah antara killer question
 
110716
 
Nasi Putih
Ayam Goreng
 
ni beli kat food court. aci tak nak masuk gambau jugak, ahahha . ala sampai KL dah malam memang tak sempat nak main masak masak. so beli je lah. sebab dah setahun tak turun food court, I rasa journey sangat jauh. ngade tau. ahhha.
 
RM 4  murahkan

120716
 
Ayam Masak Merah
Sayur Campur



ayam goreng tu Lihin punya I curi. sebab portion ayam I kecik benau. kang tak cukup kang =p Lihin nanti Nanny masak lain lah ye hehehe
 

I suka masakan letak broccoli sebab rasa macam meriah je. brokoli ni sayur pertama I makan masa pantang >,< nostalgic sungguh hahahah



130726
 
Ayam Goreng
Telur Dadar
Sayur Kacang Masak Lemak
Sambal Tumis Ikan Bilis
 

Add caption


140716

Sardin Tumis Bawang
Kangkung Goreng

150716
 
Ayam Masak Halia
 


Setakat ni lah . this week baru warm up. Nak buat breakfast pun tak sempat lagi ni. bahan semua takde. I dok bekpes ni je  T_T
 
 
woi tapi sedap tau. I boleh makan non stop. dahlah tak beli stok biskut sendiri . dok kerjakan Abah punya je >,<

Comments

  1. tang sardin and ayam halia tu mcm melelehh pulak air liurr nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. sardin memang selalu buat rasa lapar =p

      Delete
  2. biasalah, mula2 nk start balik ambk masa jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan. rasa malas betul nak pegang kuali

      Delete
  3. aduh2 rajin nya lah ko dik, akak nih selalunya hangat2 taik ayam... mmg kene mula misi bwk bekal semula... jimat duit, dpt kwl segala gula garam perasa yg ada dlm makanan tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh sebab mak ada >,< sonok bawak bekal kan kak. takyah turun bawah tapau

      Delete
  4. Salam, hahaha nasib baik i dh breakfast masa bace entry ni,kalau tak memang kebulur lah jawabnye tgk gambar2 tu..haha bestkan minum milo dgn cicah biskut..hihi

    ReplyDelete

Post a Comment